Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι αγρότες συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις


Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες που στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία...
της χώρας.
 Ανοικτή είναι από τις 14:00 της Κυριακής η εθνική οδός στα Τέμπη, μετά την ολοκλήρωση του δίωρου αποκλεισμού του σημείου από αγρότες του... μπλόκου.
AdTech Ad
Πολλοί αγρότες παρέμειναν στο οδόστρωμα από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ενώ «συμβολικά» γύρισαν κάθετα στον δρόμο και αγροτικά μηχανήματα.
Το κλείσιμο της Κοιλάδας θα επαναληφτεί από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης την οποία πήραν οι εκπρόσωποι των 30 μπλόκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη.
Το ίδιο θα ισχύσει και για την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί εκπρόσωποι όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω τη δράση τους και να εξετάσουν τα δεδομένα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα μετά την πρόθεση που εξέφρασε να συναντηθεί μαζί τους.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για την Κυριακή και την Δευτέρα από ώρα 12:00 έως ώρα 14:00 και από ώρα 19:00 έως ώρα 21:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.
Κοινωνικό μέτωπο φορέων υπέρ αγροτών στο μπλόκο Νίκαιας
Τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των αγροτών και στα αιτήματά τους εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, οι οποίοι μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας.
Δήμαρχοι από όλη τη Θεσσαλία αλλά και λοιποί αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι εργατικών κέντρων, κοινωνικών φορέων, συνταξιούχων, φοιτητών, γυναικών και παραγωγικών φορέων προσήλθαν στο μπλόκο της Νίκαιας και τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου.
Το ενδιαφέρον των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στρέφεται τώρα στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων -χωρίς αποκλεισμούς όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι- που έχουν συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη  στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, προκειμένου να λάβουν συλλογικές αποφάσεις για την πορεία του αγώνα τους.