Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Γελάει ο κόσμος με αυτό το ανέκδοτο στον Πειραιά

Με ανέκδοτο μοιάζει την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ, να ζητά την ακύρωση της πώλησης του Οργανισμού, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο....
κυβερνών κόμμα!
Μάλιστα, όλη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ολοκληρώνεται με υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος είναι ιδρυτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. 
Κι όμως όσο κι αν ακούγεται αστείο, το Λιμάνι της Αγωνίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει τα εξής:
"Το Λιμάνι του Πειραιά -το πρώτο και μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι της πόλης μας- ιδιωτικοποιείται. Η ανάδειξη του τελικού επενδυτή επιταχύνει τη διαδικασία πώλησης
Η κυβέρνηση, με όλες τις εσωτερικές αντιφάσεις της, εν τέλει αποφάσισε μέσα στο συνολικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας και κάτω από το βάρος των επιταγών των δανειστών να (ξε)πουλήσει το Λιμάνι του Πειραιά.
Ανεξάρτητα από το οικονομικό μέγεθος της συναλλαγής, καλύτερης ή χειρότερης από τα προηγούμενα σενάρια, το κόστος μιας τέτοιας επιλογής είναι πολύ βαρύ για την πόλη, για τη χώρα ολόκληρη.
Το Λιμάνι του Πειραιά είναι άρρηκτα δεμένο με την οικονομική, πολιτιστική, πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως Πειραιώτες και στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται.
  • Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το Λιμάνι του Πειραιά να γίνει οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας, γκέτο μέσα στην πόλη μας.
  • Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίζονται και να χάνονται οι οικονομικές εργασιακές σχέσεις της πόλης με το Λιμάνι.
  • Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί η πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική σχέση της πόλης μας με το Λιμάνι της.
  • Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα μονοπώλιο να καθορίζει τη σχέση της πόλης με το Λιμάνι.
Καλούμαστε σε εγρήγορση με αυτοοργάνωση και με καθαρή σκέψη να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε την ενεργή σχέση της πόλης με το Λιμάνι. Οι φορείς της πόλης, οι δημοτικές αρχές, οι σύλλογοι εμπόρων και εργαζομένων, τα επιμελητήρια, οι πολιτιστικοί φορείς και όλες οι παραγωγικές τάξεις και οι συλλογικότητες οφείλουν και καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά σε αυτή την κατεύθυνση και όλοι μαζί σε μια δημιουργική, αποτελεσματική συμμαχία.
Οφείλουμε να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να επιβάλλουμε την άποψή μας για Δημόσιο Λιμάνι ανοιχτό στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολίτη και τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε εν τέλει το Λιμάνι μας.
Κανένας σχεδιασμός για το Λιμάνι δεν μπορεί να είναι ελέω της πόλης, των δήμων και των παραγωγικών τάξεων, κανένας σχεδιασμός ερήμην μας.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
Η ζωή και η ιστορία θα μας κρίνουν!
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο Πολιτών «Το Λιμάνι της Αγωνίας» 

@ Για γέλια και για.... γέλια το Λιμάνι του Πειραιά