Latest News

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«Αφαντοι» οι δύο φίλοι από το Αιτωλικό

Στα τυφλά ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, του Αστακού και...
του Μεσολογγίου οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τον εντοπισμό του Ιωάννη Κορδώση και του Βασίλη Γρατσάνη, οι οποίοι αγνοούνται από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.
Στις σημερινές επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας, αφού οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τις έρευνες από αέρος. Επίσης, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και εθελοντές διασώστες αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκ νέου έρευνες στον ποταμό Αχελώο. Παράλληλα, αστυνομικοί και πυροσβέστες θα ερευνήσουν παραποτάμιες περιοχές, το οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και αγροτικές, εκτάσεις, μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο ανδρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν μαζί τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα σήματα των οποίων χάθηκαν στις 4.34 και στις 4.42 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Στο πλαίσιο των ερευνών που κάνει η Αστυνομία για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης των δύο ανδρών, έχουν συλλέξει μαρτυρίες από τα σημεία που πέρασαν οι δύο άνδρες πριν εξαφανιστούν.
«Βαδίζουμε στα τυφλά» ήταν η φράση ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας που συντονίζει τις έρευνες.
Οπως μεταδίδει το MEGA, οι έρευνες επικεντρώνονται στον ποταμό Αχελώο καθώς, σύμφωνα με το πρώτο εξεταζόμενο σενάριο, τα δυο παιδιά ενδεχομένως έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν. Άνδρες της ΕΜΑΚ χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ποταμό.
Η δεύτερη εκδοχή αφορά σε πιθανή εγκληματική ενέργεια εφόσον οι δυο νεαροί βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, έχοντας δει κάτι που δεν έπρεπε.
Η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει μέσω κάποιας αξιόπιστης μαρτυρίας να πιάσει από κάπου το "κουβάρι" της υπόθεσης ώστε να αρχίσει να το ξετυλίγει, ενώ και οι οικογένειες των θυμάτων εκλιπαρούν να μιλήσει όποιος πιθανότατα έχει δει κάτι σχετικό και φοβάται.
Σημείο των ερευνών με ιδιαίτερη στόχευση είναι το Λεσίνι καθώς εκεί έχει καταγραφεί από δυο κάμερες το αυτοκίνητο των δυο παιδιών να διασχίζει μια απόσταση 3 χιλιομέτρων σε 12 λεπτά, την ώρα που φυσιολογικά καλύπτεται σε 3-4 λεπτά.