Latest News

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σε κώμα παραμένει ο Βαγγέλης Πέππος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από μπράβους στη Μύκονο


Στο Ισραήλ οι ελπίδες της οικογένειας του Βαγγέλη μετά τον άγριο ξυλοδαρμό...
στη Μύκονο. 
Η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων διεκδικώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του 31χρονου Ευάγγελου Πέππου.
Τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας του νεαρού Κύπριου που τραυματίστηκε σοβαρά από σεκιουριτά σε κλαμπ της Μυκόνου, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε κέντρο αποκατάστασης στην Ιερουσαλήμ, ζητά η σύζυγός του, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο Ευάγγελος Πέππος, που βρίσκεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κώμα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης. Είναι, λένε, η ύστατη προσπάθεια και η μοναδική ελπίδα για να ξυπνήσει από το κώμα ο νεαρός και να μπορέσει να αντιδράσει νευρολογικά. Μάλιστα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah – IMER της Ιερουσαλήμ που επελέγη από τους γιατρούς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο παρελθόν είχαν νοσηλευτεί εκεί ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ στην επιχείρηση των Ζωνιανών, όπως επίσης και η 16χρονη Μυρτώ που είχε δεχθεί επίθεση στην Πάρο από τον Πακιστανό βιαστή της.
Την ίδια ώρα, ο 25χρονος σεκιουριτάς Ε.Δ., που τραυμάτισε σοβαρά τον Πέππο, παραμένει προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Χίου περιμένοντας  την υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και να δικαστεί για το άγριο σκηνικό στο κλαμπ του Νησιού των Ανέμων τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μάχη με τον χρόνο
Οπως αναφέρεται στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η σύζυγος του άτυχου Κύπριου, ο 30χρονος παρέμεινε για έναν μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσειου νοσοκομείου, διασωληνωμένος, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική σε κώμα και χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. «Μετά την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθόσον αφενός μεν οι συνθήκες νοσηλείας του στην Κύπρο είναι καλύτερες, αφού εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα και δη στο Θριάσειο όπου νοσηλευόταν παρουσιάζουν ελλείψεις ακόμα και σε αναγκαία ιατρικά υλικά ενώ οι θάλαμοι όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς είναι υπερπλήρεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα λεγόμενα νοσοκομειακά μικρόβια και τις λοιμώξεις, όπως συνέβη στον σύζυγό μου, αφετέρου εκεί είναι η κατοικία των γονέων του και πεθερικών μου οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την παραμονή τους στην Αθήνα», διευκρινίζει. Ετσι, στις 19 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στις 7 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής με έγγραφό του χαρακτηρίζει την κατάσταση του ασθενούς «κρίσιμη έως και ασταθής» και επισημαίνει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό.
Οπως αναφέρεται στην αίτηση, η σύζυγός του επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, έστειλε τις εξετάσεις και τις γνωματεύσεις των γιατρών και το νοσοκομείο απάντησε ότι δέχεται τη μεταφορά του 30χρονου, επισυνάπτοντας τους οικονομικούς όρους της νοσηλείας. Αυτά είναι και τα χρήματα που ζητάει η Αφροδίτη Κλεάνθους από τους υπεύθυνους του κέντρου και της εταιρείας σεκιούριτι. Ειδικότερα ζητά «να υποχρεωθούν οι αντίδικοι να μας καταβάλουν:
Α) Ποσό τουλάχιστον 267.660 ευρώ για τη νοσηλεία του συζύγου μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassan – IMER της Ιερουσαλήμ.
Β) Ποσό τουλάχιστον 15.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς, διαμονής, διατροφής κ.λ.π. του προσώπου που θα συνοδεύει τον σύζυγό μου στο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι η μητέρα του.
Γ) Ποσό τουλάχιστον 150.000 ευρώ (ρητώς επιφυλασσόμενος για το επιπλέον ποσό της εν λόγω αξίωσης, η οποία συνολικώς υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ) ως αποζημίωση ενόψει της αναπηρίας του συζύγου μου, το είδος αυτής, τις συνέπειες που επιφέρει καθώς και τη νεαρότατη ηλικία του συζύγου μου, 30 ετών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 931 Α.Κ. με την οποία καθιερώνεται η εν λόγω αυτοτελής αξίωση».
cyclades24