Latest News

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ανείπωτη τραγωδία με βρέφος στην Κρήτη...


Νέα τραγωδία γράφτηκε την πρώτη μέρα του χρόνου, αυτή τη φορά για ένα μωράκι...μόλις 28 ημερών. Το βρέφος παρέλαβαν νεκρό οι γιατροί του Βενιζελείου νοσοκομείου, μην μπορώντας να κάνουν τίποτα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ήταν παιδί τοξικομανών και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εμφάνιζε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου πριν καταλήξει.

Περισσότερο "φως" στην υπόθεση θα δείξει η νεκροψία -νεκροτομή για την οποία ενδέχεται η σορός του νεκρού βρέφους να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Το δραματικό περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά το σοκ από τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας έπειτα από μια επέμβαση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο. Το παιδί εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να του αφαιρεθούν «κρεατάκια». Μετά την χειρουργική επέμβαση ωστόσο, η 4χρονη παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να «σβήσει». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η Μελίνα Παρασχάκη εισήχθη για αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο «Βενιζέλειο» το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00. Αίφνης και για τις επόμενες 22 ώρες της ζωής της η μικρή Μελίνα βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» αναφέρεται στη ανακοίνωση των νοσοκομείων. Ωστόσο, «περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της». Ο βρογχόσπασμος προκάλεσε την ανακοπή της 4χρονης.