Latest News

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πειραιά: Στον αέρα οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων- Κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους!

Με κατασχέσεις των σπιτιών τους εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πλατεία στα Καμίνια...
του Πειραιά.
Ο λόγος είναι ότι αδυνατούν τα πληρώσουν τα υπέρογκα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους και η υπόθεση τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα.  
Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό από διαρροή του Δήμου Πειραιά ότι αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των παρόδιων ιδιοκτητών. 
Ωστόσο δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος το οποίο απασχολεί πολλούς δημότες του Πειραιά. 
 Το θέμα απασχολεί από τον περασμένο Μάϊο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, το οποίο είχε εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα, ζητώντας τη διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων μέχρι σήμερα οφειλών και την κατάργηση του Νόμου που επιβάλλει την καταβολή τελών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ανακοίνωση Ηλία Κατσαφάδου
Στο μεταξύ,ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ηλίας Κατσαφάδος σε ανακοίνωση του, με θέμα "Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μετά από απαίτηση πληρωμής προστίμων στους παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων σε πλατεία των Καμινίων Πειραιά", σημειώνει τα εξής:
"Ένα σοβαρό θέμα που ταλανίζει  επι 20ετίας τους κατοίκους Καμινίων Πειραιά είναι η απαίτηση από το Δήμο Πειραιά της πληρωμής τελών με προσαυξήσεις που έχουν μεταβληθεί σε υπέρογκα πρόστιμα με αποτέλεσμα  την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων ως δημότες των παρόδιων ακινήτων στις πλατείες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή τους.
Ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει πλατείες και χώρο πρασίνου στην περιοχή των Καμινίων με απαλλοτρίωση χωρίς να ρωτήσει τους κατοίκους και χωρίς να ενημερώσει ότι θα πληρώσουν  το κόστος της απαλλοτρίωσης ενώ παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της βεβαίωσης οφειλών των κατοίκων σε εφαρμογή του Ν 5269/1931 και ενώ τα έργα υλοποιήθηκαν με επιχορήγηση του  Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ) Υπουργείου Χωροταξίας και Δωρεάς.
Η αδιαφορία και η αδράνεια από την πλευρά του Δήμου έφεραν σε απόγνωση τους κατοίκους διότι δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη να φέρει λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί. Το θέμα των οφειλών είχε ενταχθεί στα εκκρεμή ζητήματα, εξυπηρετώντας τους ψηφοθηρικούς σκοπούς εκάστου υποψηφίου Δημάρχου και μεταφερόταν  η χρέωση με τις σχετικές προσαυξήσεις στην θητεία του κάθε Δημάρχου, χωρίς να υπάρχει η βούληση της διευθέτησης του και χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Γνώριζαν το θέμα, έδιναν ψευδείς υποσχέσεις στους κατοίκους, αποστέλλοντας επιστολές  ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο και νόμιμο αίτημα τους και θα διαγράψουν τις οφειλές,αλλά εκμεταλλευόταν  προς ίδιον όφελος την κατάσταση και κράτησαν 20 έτη σε ομηρία τους κατοίκους.
Η πρόταση που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κατσαφάδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραγραφή των οφειλών και των προστίμων των κατοίκων και να συμπληρωθεί με νομοθετική πρωτοβουλία από τους 6 βουλευτές του Πειραιά για την πλήρη απαλλαγή από τα πρόστιμα, οδήγησε τον βουλευτή Νικ. Κούζηλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  στην υποβολή ερώτησης προς το Υπ. Εσωτερικών και την παραπομπή ως αρμόδιο στο Υπ. Περιβάλλοντος όπου αναμένεται και η σχετική απάντηση".

@Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ακόμα οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων παραμένουν στον αέρα και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να τους απαλλάσσει από τα πρόστιμα τα οποία φθάνουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ (από 20.000 έως και 60.000 ευρώ ανάλογα την περίπτωση) 

Περισσότερα εδώ