Latest News

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Φοιτητής στην ίδια σχολή με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ο Κωστής Πολύζος


Σοκάρει το πανελλήνιο το «θέατρο» που έπαιζε η μάνα και ο πατριός για τον θάνατο του... 23χρονου φοιτητή. 
Οι δυό τους κατηγορούνται τη δολοφονία του νεαρού, την ώρα που το φως της δημοσιότητας βλέπουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Μέσα από την ανάλυση των καταθέσεων που έδωσαν ο πατριός, η μητέρα και ο ετεροθαλής αδελφός του άτυχου Κωστή Πολύζου, καθώς επίσης ο στενός του φίλος, όπως και γείτονες και συγγενείς κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τις αντιφάσεις των κατηγορουμένων και στην συνέχεια οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2011.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας έγιναν γνωστά μετά από μια εσφαλμένη αποστολή εγγράφου τράπεζας προς συνονόματο του Κωστή Πολύζου, ο οποίος έμενε στη Γερμανία και δήλωσε άγνοια για το χρέος.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Κωστής φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε στενό του φίλο ότι αισθανόταν πιεσμένος και προβληματισμένος από τα οικονομικά προβήματα, ενώ η συμπεριφορά του -όπως λένε κάτοικοι της περιοχής- έμοιαζε να είχε αλλάξει από τη στιγμή που η μητέρα του επέλεξε να παντρευτεί τον πατριό του, ο οποίος ήταν υπάλληλος στην επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων που διατηρούσε ο πατέρας του πριν πεθάνει. 
Ο ίδιος ο Κωστής Πολύζος ήταν φοιτητής στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπως και ο άλλος νεαρός που βρέθηκε νεκρός, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομα του νεαρού και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους.
Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καβγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα του νεαρού τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή που έμενε ο Κωστής Πολύζος, την επομένη της εξαφάνισής του η μητέρα του έφερε από την Κοζάνη επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι, ενώ και το φορτηγάκι του πατριού, με τον οποίο μεταφέρθηκε η σορός του νέου, είχε καθαριστεί επιμελώς και πολλές φορές. 
Η σορός του παιδιού βρέθηκε επτά μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σημείο του χωραφιού του πατριού πολύ δύσβατο, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.

Λίγο καιρό αργότερα, το ζευγάρι με το παιδί τους μετακόμισαν στην Ελεύσινα, αφού ο πατριός του Κωστή προσελήφθη στη ΔΕΗ της περιοχής.
Οι δύο φερόμενοι ως δράστες κρατούν κλειστά τα στόματά τους στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν μετά τη σύλληψή τους την Παρασκευή στην Ελευσίνα ως υπαίτιοι για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2011.

Βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού από κοινού, της ψευδορκίας μάρτυρα και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.