Latest News

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: Αποδοκίμασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «μπούκαραν» σε νομαρχιακές επιτροπές (BINTEO)


Σφοδρές αντιδράσεις στους αγρότες έχουν προκαλέσει τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές σε φορολογικό...
και ασφαλιστικό.
Εκτός από τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία τις χώρας, οι αγρότες προχώρησαν και σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων έξω από γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών.
Σέρρες
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εισέβαλλαν αγρότες.
Οι αγρότες από το μπλοκ του Προμαχώνα επεχείρησαν να δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο της βουλευτού Αλεξάνδρας Σταμπουλή και παράλληλα εισέβαλλαν στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο ίδιο κτήριο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αγρότες πέταξαν αυγά, έκαψαν σημαία του κόμματος και αφίσες.
Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
Αγρίνιο
Αγρότες στο Αγρίνιο, αναπαράστησαν βίντεο δολοφονίας των τζιχαντιστών με πρωταγωνιστές μέλη της κυβέρνησης!
Συγκεκριμένα, τον ρόλο του δήμιου έπαιζαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι και «αποκεφάλιζαν» τα άτυχα θύματα τους, αγρότες με πορτοκαλί στολή.

Καστοριά
Χαμός επικράτησε στο αεροδρόμιο της Καστοριάς με πλήθος οργισμένων αγροτών να στήνουν... μπλόκο σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ολυμπία Τελιγιορίδου βουλευτής Καστοριάς και ο Μίμης Δημητριάδης βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ τα... άκουσαν από τους αγρότες οι οποίοι τους απαίτησαν να μην ψηφίσουν τα μέτρα.
Μαζί τους ήταν και η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου και το πλήθος τους αποδοκίμασε έντονα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν την ντουντούκα μετά την επιμονή των αγροτών και να επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις.
Πάτρα
Αναβλήθηκε η σημερινή εκδήλωση που είχε προγραμματίσει στην Πάτρα, με ομιλητή τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματισθεί, «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να στηθεί σκηνικό έντασης από μη ελέγξιμα στοιχεία, που εκμεταλλευόμενα το κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις σε βάρος συμπολιτών μας». Για αυτό, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναβάλλουμε τη σημερινή μας εκδήλωση, ώστε αυτή να γίνει μέσα σε κλίμα που μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία».
Ακόμη, η ΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σημερινή μας εκδήλωση είχε σκοπό τη συζήτηση-διαβούλευση με τους φορείς της πόλης μας και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διατάξεις και προβλέψεις τού υπό συζήτηση σχεδίου κοινωνικής ασφάλισης, που καθιερώνει κοινούς κανόνες για όλους τους πολίτες με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια».
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι καλοδεχούμενες και επιβεβλημένες, αλλά το κλίμα πολέμου που δημιουργήθηκε και η προαναγγελία αντισυγκέντρωσης μόνο τον διάλογο και τα αιτήματα των εργαζομένων δεν προωθεί».