Latest News

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όλη η αλήθεια για την επίθεση με τσεκούρι στην 7χρονη και την γιαγιά της


Στη ΜΕΘ του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η επτάχρονη που τραυματίστηκε βαριά μετά την επίθεση που δέχτηκε με τσεκούρι από τον 30χρονο Ρουμάνο στο...
Λάππα Αχαΐας. 
Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του και αναμένουν τα δύο επόμενα 24ωρα για να οδηγηθούν σε περισσότερο σαφή συμπεράσματα για την τελική έκβαση.
Το κακό συνέβη όταν 30χρονος Ρουμάνος, σε κατάσταση μέθης, έκοψε με τσεκούρι το χέρι από τον καρπό 45χρονης ομεθνούς του και τραυμάτισε με το ίδιο τσεκούρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού την 7χρονη εγγονή της.
Όσο για την 45χρονη γιαγιά της μικρής, νοσηλεύεται επίσης στο Ρίο, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη συρραφή του άνω δεξιού άκρου/
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε λόγω χρηματικών διαφορών, σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμεναν Ρουμάνοι τσιγγάνοι. Ο δράστης έμενε μαζί με περίπου 15 άτομα και φέρεται να μη συμμετείχε στα κοινά έξοδα για το νοίκι και όχι μόνο, με αποτέλεσμα οι συγκάτοικοι να θέλουν να τον απομακρύνουν.
Ο 30χρονος φέρεται να ήταν μεθυσμένος, όταν πλησίασε τα θύματα με το τσεκούρι. Μετά την επίθεση αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε επίσης στο ίδιο οίκημα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.
Εν το μεταξύ στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, ο 30χρονος Ρουμάνος, ο οποίος πήρε αναβολή για αύριο  καθώς δεν εκιπροσωπείτο από δικηγόρο και θα πρέπει να οριστεί κάποιος δικηγόρος.αυταπάγγελτα.
Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που ισοδυναμεί με πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.
Το αιματηρό περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, σημειώθηκε χθες λόγω χρηματικών διαφορών , σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διαμένουν 15 αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι συμβάλλουν από κοινού για τα έξοδά τους. Ωστόσο ο 30χρονος φέρεται να αντέδρασε όταν του ζητήθηκε η συμβολή και να επιτέθηκε με το τσεκούρι στη 45χρονη και την εγγονή της.