Latest News

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΔΕ για τον θάνατο της 4χρονης στην Κρήτη

Στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προχωρά το ΠΑΓΝΗ - ΓΝ «Βενιζέλειο» για τα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις...

29 Δεκεμβρίου 2015.
Χθες Πέμπτη ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση χωρίς να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι «Σήμερα, Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑΓΝΗ μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή)».

Το πόρισμα αναφέρει ότι «ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η διοίκηση του «Βενιζέλειο» Νοσοκομείου έχει ήδη αναθέσει την διενέγεια της ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, την 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας και στην αρμόδια Εισαγγελία.