Latest News

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται λουκέτα σε μεγάλα κανάλια το 2016!



«Το 2016 θα είναι η χρονιά των ανατροπών στο τοπίο των μίντια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, στενός συνεργάτης του...  Αλέξη Τσίπρα. 
Όπως διευκρίνισε, εννοεί ότι επειδή θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, περί τα τέλη Γενάρη κι επειδή «το παιχνίδι θα παιχτεί ανοιχτά και τίμια», όπως μας υπογράμμισε, τα εκδοτικά συγκροτήματα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νέος νόμος ο πρόσφατα ψηφισθείς δεν θα μπορέσουν ούτε καν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό! 
«Δεν θα κάνουμε καμιά εξαίρεση, δεν θα ευνοήσουμε κανέναν», τόνισε. Και όλα δείχνουν ότι πράγματι μέσα στο Γενάρη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης των αδειών. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι το νέο ΕΣΡ θα συγκροτηθεί αμέσως μετά την 10η Γενάρη, αμέσως δηλαδή μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Ήδη στο παρασκήνιο, με την ενεργό συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία που αφορά και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να βρεθεί η απαιτούμενη απ’ το νόμο πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και να συγκροτηθεί το νέο ΕΣΡ. Σε αυτό, κατά τις πληροφορίες μας, συμφωνούν και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ. Αν ωστόσο προκύψει εμπλοκή, οποιαδήποτε εμπλοκή, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν έτσι κι αλλιώς στην συγκρότηση του ΕΣΡ, που είναι αναγκαία για να προχωρήσει η υλοποίηση του νόμου για τις συχνότητες. Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι υπάρχει μάλιστα ήδη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη νομικά και συνταγματικά πρωτοβουλία… Όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο το κλίμα, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διαγωνισμού ακόμα και πολύ γνωστά, ιστορικά, παραδοσιακά, κανάλια! Για παράδειγμα, γνωστό μεγάλο κανάλι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει μια βασική προϋπόθεση του νόμου, αφού βρίσκεται σε καθεστώς αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Κατά τις πληροφορίες μας, βολιδοσκόπησε το Μαξίμου για «βοήθεια», αλλά συνάντησε κάθετη άρνηση! «Θα μπουν νέοι παίχτες στο χώρο, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις», κατά τη χαρακτηριστική έκφραση του ίδιου συνεργάτη του πρωθυπουργού. Αν τελικά το συγκεκριμένο κανάλι δεν μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, θα γίνει –κυριολεκτικά- πάταγος! Και –σημειώνουμε- πως σε παρόμοια θέση δυσχερή βρίσκονται και άλλα κανάλια… Όλα επομένως παραπέμπουν σε ανατροπές και… τεκτονικές αλλαγές…