Latest News

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Χρυσή Μπάλα 2015: Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος παίκτης της χρονιάς- Η καλύτερη 11άδα και το καλύτερο γκολ για 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό...
France Football. 
Ο Μέσι αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε, αφήνοντας πίσω του, τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ.
Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Αργεντινός μάγος της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011 και 2012.
"Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για μένα να βρίσκομαι ξανά σε αυτή τη σκηνή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν στο κοινό και παρακολουθούσα τον Κριστιάνο. Αυτά που ζω είναι πολύ περισσότερα από όσα είχα ονειρευτεί. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συμπαίκτες μου, θα ήταν αδύνατο να τα ζήσω. Σε κάθε παιχνίδι με βοήθησαν να μεγαλώσω, να ωριμάσω, να γίνω καλύτερος παίκτης, καλύτερος άνθρωπος. Σας ευχαριστώ πολύ", δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη βράβευσή του.
Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση όλων των τίτλων μέσα στο 2015, εκτός από του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Ο Λουίς Ενρίκε έγινε ο τρίτος Ισπανός που κατακτάει τον τίτλο της FIFA για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς μετά τους Γκουαρδιόλα (2011) και Ντελ Μπόσκε (2012). Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε το 31,08% των προτιμήσεων στην ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς, με τον Γκουαρδιόλα να έρχεται δεύτερος με 22,97% και τον Χόρχε Σαμπαόλι με 9,47%.
Κορυφαία παίκτρια για το 2015 αναδείχθηκε η Κάρλι Λόιντ, η οποία κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι 11 κορυφαίοι παίκτες της χρονιάς ήταν οι: Μάνουελ Νόιερ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Ντάνι Άλβες, Αντρές Ινιέστα, Λούκα Μόντριτς, Πολ Πογκμπά, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Το βραβείο για το κορυφαίο γκολ της χρονιάς κατέληξε στον Γουέντελ Λίρα.
Απολαύστε το:
Αυτή είναι με διαφορά η σέλφι της χρονιάς