Latest News

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τον σκότωσαν για 200 ευρώ και ένα τάμπλετ! Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στη Δραπετσώνα


Μία κάμερα συνέλαβε τους δράστες της άγριας δολοφονίας 66χρονου Γεωργιανού, ο οποίος εργαζόταν ως οικιακός βοηθός ενός...
97χρονου στην Δραπετσώνα. 
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το βιντεοληπτικό υλικό που απεικόνιζε τρεις από τους τέσσερις δράστες λίγο πριν το έγκλημα. Ο ένας από αυτούς μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες και ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης. Εντοπίστηκε ο 44χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα και κατονόμασε τους συνεργούς του.
          Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου 2015. Ο 66χρονος είχε βρεθεί μέσα στο υπνοδωμάτιο μονοκατοικίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Δραπετσώνα. Φρόντιζε έναν 97χρονο Έλληνα, ενώ στην ίδια οικογενειακή αυλή έμενε η αδερφή του υπερήλικα αλλά και ο γιος της. Το θύμα βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2005 και απασχολούνταν ως οικιακός βοηθός σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Ήταν παντρεμένος και η σύζυγος και τα παιδιά του έμεναν μόνιμα στη Γεωργία, όπου τους έστελνε χρήματα ενώ στην Ελλάδα δεν είχε συγγενείς.
          Ο 66χρονος είχε βρεθεί πάνω στο κρεβάτι μόνο με τα εσώρουχα. Τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη με αθλητική φόρμα όπως και τα πόδια του το ίδιο. Στο σεντόνι υπήρχαν κηλίδες αίματος, ενώ το δωμάτιο παρουσίαζε εικόνα έρευνας χωρίς οι δύο πόρτες εισόδου να παρουσιάζουν ίχνη παραβίασης. Ο θάνατός του οφειλόταν σε ασφυξία από την απόφραξη των αεροφόρων οδών, ενώ ο χρόνος θανάτου προσδιορίστηκε περίπου 10 ώρες πριν από τον εντοπισμό του.
          Ο 44χρονος δράστης προσήχθη από τους αστυνομικούς στις 22 Ιανουαρίου 2016, όπου παραδέχθηκε ότι ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που απεικονιζόταν στο βιντεοληπτικό υλικό και ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του 66χρονου οικιακού βοηθού. Κατονόμασε έναν συνεργό του ηλικίας 22 ή 24 χρόνων, που είχε πέντε επώνυμα και δύο ονόματα, και έναν ακόμη 23χρονο. Κίνητρο της πράξης τους ήταν η ληστεία, ενώ ο ίδιος όπως ισχυρίστηκε ήταν ο «τσιλιαδόρος». Όταν οι συνεργοί του βγήκαν από το σπίτι, του είπαν ότι χτύπησαν το θύμα με γροθιά και του έδωσαν 100 ευρώ μερίδιο από την ληστεία. Για να μην αφήσουν αποτυπώματα, είχαν βάλει στα χέρια τους κάλτσες.
          Στη συνέχεια συνελήφθη ο δράστης με τα πολλά… ονόματα, ο οποίος ομολόγησε την συμμετοχή του και ισχυρίστηκε ότι αποφάσισαν τη ληστεία μετά από προτροπή ενός 40χρονου ομοεθνούς τους, που τους είχε ενημερώσει ότι ο ηλικιωμένος που φρόντιζε το θύμα είχε χρήματα στο σπίτι. Υποστήριξε ότι ο ίδιος μαζί με τον 40χρονο μπήκαν στο σπίτι ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του περίμεναν έξω από αυτό. Ως δράστη κατονόμασε τον 40χρονο, ενώ εκείνος ερευνούσε το σπίτι για να βρει χρήματα.  Ο 44χρονος και ο «πολυπρόσωπος» συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.