Latest News

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Έργα ύψους 1.150.000 ευρώ στο νοσοκομείο Μεταξά

Έργα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1.150.000 ευρώ σχεδιάζει να υλοποίησει η... Περιφέρεια Αττικής στο νοσοκομείο Μεταξά...
του Πειραιά.
Στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του νοσοκομείου «Μεταξά» παραβρέθηκε, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
Γιώργος Γαβρίλης.
Ο Γ. Γαβρίλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία, που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην ενίσχυση των υποδομών της Δημόσιας Υγείας και επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για τα τρία νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικά, για το νοσοκομείο «Μεταξά», το μεγαλύτερο ειδικό νοσοκομείο της χώρας από πλευράς αριθμού περιστατικών, η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί τις εξής παρεμβάσεις:
1. Χρηματοδοτεί από τον προϋπολογισμό της, έργο 1.100.000 € για επισκευές και αντικαταστάσεις των δικτύων, έργο που θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
2. Ενέταξε στο πρόγραμμά της την ανακατασκευή του ιδιόκτητου ξενώνα του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 50.000 €, για την διευκόλυνση της φιλοξενίας συνοδών ασθενών.
3. Έχει αρχίσει συνεργασία με τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την εξεύρεση χώρου κατάλληλου για τη δημιουργία ξενώνα ασθενών τελικού σταδίου.
Ακόμα, η Π.Ε. Πειραιά με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου έχει διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Νίκαια και στο Πέραμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, οι οποίες σχεδιάζεται να συνεχιστούν.