Latest News

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Ντου" στην UBS «έβγαλε» 200 μεγαλοκαταθέτες


Καταθέσεις από 1,5 έως και 12 εκατομμύρια ευρώ εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στην έφοδό τους στο γραφείο της ελβετικής τράπεζας UBS...
στην Αθήνα.
Οι εισαγγελείς, που ενήργησαν στο πλαίσιο έρευνας για τη λεγόμενη «λίστα Ρηνανίας –Βεσταφαλίας», ερεύνησαν τα γραφεία της τράπεζας αλλά και broker που συνεργάζεται μαζί της, εντόπισαν στοιχεία για 200 μεγαλοκαταθέτες και κατέσχεσαν έγγραφα και σκληρούς δίσκους.
Η μικρότερη κατάθεση που εντόπισαν φέρεται να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη αγγίζει τα 12 εκατομμύρια!
Οι εισαγγελείς κατάφεραν, αντιπαραβάλλοντας και αριθμούς λογαριασμών με τη λίστα, να ανοίξουν τον δρόμο ώστε να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η οποία ενδέχεται να αποφέρει στο δημόσιο κέρδη που μπορεί να φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τώρα θα πρέπει να σταλούν σημειώματα προς τους καταθέτες για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, ώστε να αποφύγουν ποινικές κυρώσεις.
Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, ενώ την έφοδο «ανέλαβαν» οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας.