Latest News

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

O «πατέρας» του anti-virus McAfee για τον επερχόμενο διαδικτυακό πόλεμο με το ISIS (BINTEO)

Κάθε υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ο Τζον ΜακΆφι είναι ο μοναδικός που προέβλεψε έναν πόλεμο με διαδικτυακές επιθέσεις, χωρίς τα...
συμβατικά όπλα.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν εχθρό, ο οποίος είναι πολύ πιο έξυπνος» δήλωσε ο ΜακΆφι στο RT.
Για να νικηθούν οι τζιχαντιστές, η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει τον «διαδικτυακό της αναλφαβητισμό» και άλλα προβλήματα πριν εμπλακεί στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν διαδικτυακό πόλεμο, υποστηρίζει ο ιδρυτής του anti-virus McAfee.
Στη συνέχεια, προσθέτει: «Είναι βασικά η προπαγανδιστική εφαρμογή του ISIS που τρέχει σε συσκευές με Android λογισμικό. Καταφέραμε να πάρουμε ένα αντίγραφο αυτής της εφαρμογής. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί το ISIS την διανέμει κρυφά μέσω συνημμένων e-mail και μηνυμάτων, ζητώντας από τους ακόλουθούς του να το διαδώσουν με παρόμοιο τρόπο».
«Ανακαλύψαμε ότι η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε ολόκληρο το Διαδίκτυο» συμπλήρωσε ο ΜακΆφι, αναφερόμενος στις DDoS επιθέσεις που μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να κυριαρχήσουν ψηφιακά δίκτυα, ενώ πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η εφαρμογή που επιχείρησε να ρίξει τους διακομιστές του διαδικτύου την προηγούμενη εβδομάδα, μια μαζική επίθεση άνευ προηγουμένου, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ πριν».