Latest News

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μακελειό από ένοπλη επίθεση σε κέντρο περίθαλψης ατόμων με αναπηρία


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν  όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και...
τρία χρόνια.
Δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής --ένας άνδρας και μια γυναίκα-- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.
"Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια.
"Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε", δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος.
Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.
Το NBC News μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από πολλές πηγές ως ο Σιέντ Φαρούκ. Ωστόσο το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.
Με το όνομα αυτό βρίσκεται καταχωρημένος ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής έκαναν χθες τη γιορτή στην οποία άνοιξαν πυρ οι άγνωστοι.
Δέκα ώρες μετά το μακελειό αυτό και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό σχετικά με τα θύματά του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 17 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μακελειό σημειώθηκε στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης του προσωπικού υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε ένας διαπληκτισμός και ένας συνδαιτυμόνας εγκατέλειψε το χώρο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων και καταδίκασε τις σφαγές αυτές στις ΗΠΑ. "Ένα πράγμα ξέρουμε ότι έχουμε ένα μοτίβο μαζικών δολοφονιών στη χώρα αυτή που δεν έχει αντίστοιχό του πουθενά στον κόσμο", σημείωσε.
Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό στις ΗΠΑ έπειτα από αυτό σε σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ το 2012 με 26 νεκρούς.