Latest News

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Παράταση στην απόσυρση των ΙΧ αυτοκινήτων- Συνωστισμός για την κατάθεση πινακίδων


Η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. θα είναι ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» της κυβέρνησης για τους λάτρεις των...
τεσσάρων τροχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.
Η απόσυρση των παλαιών οχημάτων και η αντικατάστασή τους με νέο, επεκτείνεται έως τις 20 Απριλίου 2016, ενώ το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου. 
Η απόφαση, η οποία αναμένεται να αυξήσει τη δυναμική της αγοράς καινούργιων Ι.Χ., είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Εως σήμερα το μέτρο αφορά όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, με τους φορείς του κλάδου να ζητούν την επέκταση του διαστήματος αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005.
Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύος του μέτρου, από τον Φεβρουάριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.
Στην ουρά για κατάθεση των πινακίδων 
Στο μεταξύ, αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών, οι οποίοι καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις εφορίες της χώρας. 
Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ σπεύδουν να προλάβουν την εκπνοή του έτους, ώστε να αποφύγουν την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2016, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, αν έχουν στην κατοχή τους όχημα με κινητήρα από 1.929 κυβικών και πάνω. 
Εως, πάντως, τους πρώτους μήνες του 2015, είχαν κατατεθεί πάνω από 645.000 πινακίδες κυκλοφορίας εκ των οποίων το 83% αφορά σε οχήματα με κινητήρες έως 1.800 κ.εκ.