Latest News

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Νέα φρίκη στο Αιγαίο: Σε καμπίνα βυθισμένου σκάφους βρέθηκε πνιγμένη μάνα που θήλαζε!


Νέα φρίκη σημειώθηκε στο Αιγαίο όπου 18 μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο κατά διάρκεια της νύχτας, ανοικτά των δυτικών ακτών... της Τουρκίας.
Το δουλεμπορικό που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ για ακόμη μία φορά η πλειψοηφία των θυμάτων ήταν παιδιά (10).
Σοκαριστική ήταν και η εικόνα που αντίκρισε η τουρκική ακτοφυλακή από την καμπίνα του σκάφους, όπου μία γυναίκα βρήκε φριχτό θάνατο καθώς πνίγηκε των ώρα που θήλαζε το μωρό της...
Μας μετατρέπουν σε «αποθήκη» μεταναστών: Κίνδυνος να εγκλωβιστούν 400.000 στην Ελλάδα
Την ίδια στιγμή,  περισσότεροι από 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετατρέποντας την  χώρα  σε «αποθήκη». Στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, μόνο οικογένειες έγιναν δεκτές στο  κέντρο φιλοξενίας.
Σύμφωνα με  έκθεση της Λουξεμβουργιανής προεδρίας, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Αγορά",  από τους 160.000 πρόσφυγες που έχουν υποσχεθεί  χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραλάβουν, μόλις 184 άτομα έχουν μετακινηθεί.
Εξάλλου, την ώρα που προχωρεί η πρόταση της Κομισιόν για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Συνοριακής δύναμης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει η ελληνική ακτοφυλακή τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων και των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.