Latest News

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Διέσωσαν στο Αιγαίο τους δύο βομβιστές του Παρισιού!

Σε τρία φουσκωτά σκάφη, που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου από την παραλιακή πόλη Ντιντίμ της Τουρκίας και «ναυάγησαν» στο Φαρμακονήσι, 6 ναυτικά μίλια δυτικότερα, επέβαιναν οι δύο τζιχαντιστές που ανατινάχτηκαν…
έξω από το Stade De France του Παρισιού.
Οι βομβιστές του ISIS είχαν κρυφτεί ανάμεσα σε άλλους 197 ναυαγούς, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με τη Frontex, διαπίστωσαν ότι δύο άλλοι πρόσφυγες είχαν πλαστά διαβατήρια και τους έστειλαν στον εισαγγελέα της Κω. Για το διαβατήριο μάλιστα του ενός υπήρχε ειδική σήμανση ότι πρέπει να ελεγχθεί επειδή κάτι ύποπτο συνέβαινε με το συγκεκριμένο όνομα και αριθμό διαβατηρίου. Βέβαια, δημιουργεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα πλαστά διαβατήρια, πέρασαν απαρατήρητα τα παραποιημένα των δύο βομβιστών. Εκτός βέβαια και αν τα συγκεκριμένα διαβατήρια τελικά δεν ήταν πλαστά, κάτι που ακόμα δεν είναι γνωστό καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.  Ο Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ  και ο Μοχάμαντ Αλ Μαχμόντ περίμεναν υπομονετικά για δύο ημέρες στο Λιμεναρχείο της Λέρου, με τις κάμερες να έχουν βιντεοσκοπήσει όλες τις κινήσεις τους, όμως το υλικό που ζήτησαν και οι γαλλικές αρχές σβήστηκε αυτόματα στις 24 Οκτωβρίου και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να διαπιστωθεί με ποιους ήρθαν σε επαφή και με ποιους μίλησαν.
 Στη συνέχεια, δηλαδή δύο μέρες αργότερα, οι δύο φανατικοί ισλαμιστές ταξίδεψαν στην Κάλυμνο και από εκεί με το πλοίο «Διαγόρας» έφτασαν στον Πειραιά και έφυγαν για Σερβία. Οι λιμενικές αρχές της Λέρου, η Αστυνομία και η Frontex έχουν ενημερώσει με όλες τις λεπτομέρειες για το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου στο Φαρμακονήσι, τη διαδρομή, αλλά και τις συνθήκες του ναυαγίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκείνο το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο δεν ήταν θυελλώδεις, κάτι που ευνοούσε την απόβαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη νησιωτική Ελλάδα. Από την πόλη Ντιντίμ αποπλέουν, με διαφορά λίγων ωρών, τρία φουσκωτά σκάφη φορτωμένα με δεκάδες πρόσφυγες το καθένα.
 Προορισμός το Φαρμακονήσι, ανοιχτά της Λέρου, 6 ναυτικά μίλια από τα τουρκικά παράλια. Το Λιμενικό ενημερώνεται άμεσα για τις βάρκες που καταφτάνουν και φεύγει σκάφος από τη Λέρο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει ακριβώς.
Τα διαβατήρια των δύο τρομοκρατών δεν κίνησαν υποψίες, ενώ πέρασαν με επιτυχία και την «προσωπική συνέντευξη»
Κατά την πάγια τακτική των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, μόλις οι πρόσφυγες βλέπουν να πλησιάζει το σκάφος του Λιμενικού μαχαιρώνουν τις βάρκες και πέφτουν στη θάλασσα, υποχρεώνοντας με τον τρόπο αυτό τις Αρχές να τους μαζέψουν.
 Πράγματι, οι ναυαγοί περισυλλέγονται και μεταφέρονται στη Λέρο. Από εκεί παίρνουν τον δρόμο για το λιμεναρχείο του νησιού, όπου το ειδικό κλιμάκιο των 10 ατόμων από τη Frontex, το Λιμενικό και την Αστυνομία ξεκινά τη διαδικασία της καταγραφής και ταυτοποίησης. Ανάμεσα στους 199 καταγράφονται και δύο με πλαστά διαβατήρια. Για τον έναν μάλιστα υπήρχε και κόκκινη σήμανση, και έτσι ξεκινά η δεύτερη γραμμή έρευνας με προσωπικές συνεντεύξεις, όπου οι αξιωματούχοι της Frontex, που γνωρίζουν τις τοπικές διαλέκτους, αναλαμβάνουν να κάνουν ερωτήσεις στους 199 προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι προέρχονται από τις περιοχές που έχουν δηλώσει. Οπως λένε οι πληροφορίες, τόσο ο  Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ όσο και ο Μοχάμαντ Αλ Μαχμόντ απάντησαν σωστά στις συνεντεύξεις της Frontex μη δημιουργώντας την παραμικρή υποψία.
 Απ’ ό,τι φαίνεται, είχαν άριστη γνώση των ερωτήσεων που θα δέχονταν, ήξεραν τις απαντήσεις, ενώ τις δύο ημέρες της παραμονής τους στο λιμεναρχείο δεν κίνησαν καμία υποψία.
 Συμπεριφέρονταν απόλυτα φυσιολογικά σαν ταλαίπωροι πρόσφυγες από τη Συρία που ξεριζώθηκαν γιατί τους κυνήγησε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεν είχαν επάνω τους κάποιο περίεργο αντικείμενο ή στοιχείο που θα προκαλούσε τις υποψίες των διωκτικών αρχών.

Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ και Μοχάμαντ Αλ Μαχμόντ προσποιήθηκαν τους ταλαίπωρους πρόσφυγες. 
Με αυτά τα εισιτήρια ταξίδεψαν στο Πειραιά, για να ξεκινήσουν το χερσαίο ταξίδι τους προς το Παρίσι
Τα πλαστά διαβατήρια που πιθανότατα χρησιμοποίησαν για να μπουν στην Ευρώπη δείχνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ότι οι δύο βομβιστές ήθελαν πάση θυσία να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Ισως να ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol για δράσεις του ISIS γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσουν πλαστά ή παραποιημένα διαβατήρια, αφού πήγαιναν να εκτελέσουν επιχείρηση αυτοκτονίας και άρα δεν είχαν λόγο να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, δύο ημέρες μετά τα δύο μέλη του Ισλαμικού Κράτους έφυγαν με πλοιάριο από τη Λέρο για την Κάλυμνο, επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Διαγόρας» και έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί έφυγαν για Σερβία και στις 7 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν στο μεθοριακό πέρασμα Πρέσεβο, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και μέσω Κροατίας και Αυστρίας έφτασαν στο Παρίσι. Στην Ελλάδα ουσιαστικά παρέμειναν ελάχιστες ημέρες και, απ’ ό,τι λένε οι πληροφορίες, δεν έμειναν κάπου, ούτε τους περίμεναν κάποιοι σύνδεσμοι, αλλά αναχώρησαν αμέσως για τη Σερβία προκειμένου να περάσουν στην τελική φάση του σχεδίου τους.