Latest News

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οδομαχίες και καταστροφές στα Εξάρχεια


Εκτεταμένες καταστροφές άφησαν πίσω τους τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων μετά τις πορείες στη μνήμη του.... Αλ. Γρηγορόπουλου. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθησαν 13 άτομα εκ των οποίων ένας αλλοδαπός ενώ υπήρξαν και έξι που ήταν ανήλικοι. Επίσης έγιναν και 26 προσαγωγές ατόμων.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα 100 ατόμων που επιτέθηκαν με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Τα αδικήματα που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι κατά περίπτωση διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμός, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εξύβριση, παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» το βράδυ της Κυριακής, όταν αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.
Η επόμενη ημέρα στην περιοχή θυμίζει «πόλεμο». Καμένα αυτοκίνητα και κάδοι σκουπιδιών, σπασμένες τζαμαρίες, κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Οι αναρχικοί έσπαζαν ό,τι έβρισκαν για να έχουν πολεμοφόδια ενώ πέταξαν δεκάδες μολότοφ.
Σημειώνεται ακόμη, ότι το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.