Latest News

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Δείτε που χρειάζεται αλυσίδες


Με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια ακόμη και στην Αττική πρόκειται να υποδεχτούμε το 2016, σύμφωνα με τις...
προβλέψεις των μετεωρολόγων που κάνουν λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη.

Από το πρωί η θερμοκρασία έχει μειωθεί κατακόρυφα και στην Αττική επικρατεί πυκνή συννεφιά, ενώ σε διάφορες περιοχές της χώρας σημειώνονται και τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ ενώ, σε αναμονή του χιονιά που έρχεται από Σιβηρία, μέσω Τουρκίας, έχουν ήδη ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις. 

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει ήδη από τη Βόρεια Ελλάδα και επεκτείνεται στην υπόλοιπη χώρα. Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο ύψος του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας στην Κομοτηνή, με αισθητή πρώτη της θερμοκρασίας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί και στην Καβάλα και τη Δράμα, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα χιόνια.


Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, από απόψε το βράδυ προβλέπεται χιόνι και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου, στην Πεντέλη, τον Γέρακα, τον Άγιο Στέφανο και χιονόνερο σε περιοχές όπως η Κηφισιά, το Χαλάνδρι, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας τη νύχτα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με ήπια μορφή, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με... πολικές θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν το μηδέν την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής-ανατολικής Στερέας (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα νέο κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται και το Σάββατο.