Latest News

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πότε αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς


Ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013 και ήταν η αφορμή για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου, αναμένεται να αποφυλακιστεί σε λιγότερο από...
τρεις μήνες.
Το ανώτατο όριο προφυλάκισης (30 μήνες) λήγει για τον Γιώργο Ρουπακιά τον Μάρτιο και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος. Χρονικά πρόκειται για ένα αντικειμενικό γεγονός. Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί.  Και αυτό γιατί η δίκη ξεκίνησε πολύ μετά τη δολοφονία και οι ρυθμοί με τους οποίους κινήθηκε η δικαιοσύνη δεν άφηναν περιθώρια ολοκλήρωσης της διαδικασίας πριν από το 30μηνο.
Οι καθυστερήσεις
Σημαντική ήταν και η καθυστέρηση από τη Βουλή που κράτησε επί τέσσερις μήνες τη δικογραφία για το αίτημα άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αρμόδιες ανακρίτριες είχαν στείλει προς τη Βουλή επιστολή με την οποία διαμαρτύρονταν για τους πολύ αργούς ρυθμούς.
Καθυστέρηση υπήρξε στην εισαγγελική πρόταση και στην απόφαση του Συμβουλίου που ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της εισαγγελικής πρότασης. Η πρόεδρος, για να επισπεύσει τη διαδικασία, είχε ζητήσει οι δικαστές της υπόθεσης να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην απασχολούνται παράλληλα με άλλες δίκες. Έκανε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών αλλά απορρίφθηκε. Κατόπιν, επανήλθε με νέα αίτηση. Αν ήταν αποκλειστικής απασχόλησης σε συνδυασμό με περισσότερες δικάσιμους, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα.