Latest News

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΕΒ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο ΣΕΒ στο Σύνταγμα, που έγινε στις 21 Νοεμβρίου στις...
3:35 τα χαράματα.
Η προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) είναι μεγέθους 32 σελίδων και υπήρχε σε usb το οποίο βρέθηκε στα Εξάρχεια. Την σχετική προανάκριση διενεργεί η ΔΑΕΒ.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε βαθιά ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία καθώς πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση που είχε σχέση με την ομάδα Πετρακάκου. Οι αρχές της ΕΛΑΣ, όταν είχαν κάνει έρευνες σε σπίτια στο Βόλο (όπου και συνελήφθη ο Πετρακάκος) και αλλού, πίστεψαν ότι είχαν εξαρθρώσει την οργάνωση, είχαν βρει τον οπλισμό και τα κρησφύγετά της
Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η ΟΛΑ, τρομοκρατική οργάνωση με βαρύ οπλισμό, παραμένει ενεργή οργάνωση, με γιάφκα και «αχαρτογράφητα» από την ΕΛΑΣ στελέχη τα οποία μπορούν να συνεχίζουν κανονικά την τρομοκρατική τους δράση
Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έχει αναλάβει την ευθύνη επίσης για τις εξής επιθέσεις:
  1. Στην πρεσβεία του Ισραήλ (12/12/14)
  2. Στην οικία του Γερμανού πρέσβη (30/12/2013)
  3. Την επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ (21/1/2014)
  4. Την εκτόξευση ρουκέτας κατά της αντιπροσωπεία της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη (14/1/2014)         Ο φάκελος που περιείχε στικάκι με κείμενο ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΕΒ, βρέθηκετο μεσημέρι στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια.  

 Προηγήθηκε τηλεφώνημα σε ΜΜΕ που ειδοποιούσε για την ύπαρξή του και στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής για να ερευνήσουν. Τελικά ο φάκελος βρέθηκε και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση αποτυπωμάτων και στη συνέχεια θα παραδοθεί και πάλι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.