Latest News

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τα καραγκιοζιλίκια των πολιτικών νάνων στον Πειραιά

Φοβερή φασαρία και απίστευτο πόλεμο ανακοινώσεων- και όχι μόνο -έχει προκαλέσει κάτω στον Πειραιά μια εκδήλωση....
της πλάκας!
Σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος της πόλης ασχολείται την τελευταία βδομάδα, ανταλλάσσοντας πυρά μέσω δελτίων τύπου και διαρροών για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που μεταφέρθηκε τελικά στα γραφεία της, λίγα μέτρα μακριά από το ΣΙΝΕΚ. 
Όλο αυτό το σκηνικό του τίποτα αναδεικνύει το σοβαρό έλλειμμα πολιτικής όλων των παρατάξεων που επιχειρούν να καλύψουν την ανεπάρκεια τους σε ένα θέατρο σκιών με ανακοινώσεις που περισσότερο εκθέτουν τους ίδιους παρά τους πολιτικούς τους αντιπάλους.Η φασαρία ξεκίνησε όταν η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής ήθελε να διοργανώσει μια εκδήλωση απονομής επαίνων στους εκλογικούς αντιπροσώπους Πειραιά στo Δημοτικό Κινηματογράφο "Σινεάκ".
Η εκδήλωση είχε περάσει απαρατήρητη μέχρι την περασμένη Δευτέρα όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εμφανίστηκαν έξαλλοι αριστεριστές, ζητώντας από το Δήμο Πειραιά να μην παραχωρήσει το "Σινεάκ" και να ακυρωθεί η εκδήλωση. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε άγνοια για το θέμα και περιορίστηκε να πει ότι τη σχετική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. ΟΠΑΝ στον οποίο ανήκει το Σινεάκ"!!!
Η απάντηση αυτή δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους εξοργισμένους αριστερούς αντιφασίστες και κάποια συνδικαλιστικά σωματεία που άρχισαν να βγάζουν ανακοινώσεις με προσωπικές επιθέσεις στον δήμαρχο! (Καλά τα σωματεία δεν έχουν άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθούν μετά από έξι χρόνια μνημόνιο;)Η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να μεταφέρει την εκδήλωση από το "Σινεάκ" στα γραφεία της οργάνωσης και για να μη δώσουν αφορμή - λέει- να γίνουν επεισόδια στην πόλη (Καλά, αλλά αυτό γιατί δεν το έκαναν από την αρχή αλλά προκάλεσαν τέτοια φασαρία και τα άκουσε χωρίς να φταίει ο δήμαρχος;)
Το Λιμάνι της Αγωνίας εξέδωσε με καθυστέρηση, ασκώντας σκληρή προσωπική κριτική στο δήμαρχο της πόλης και ζητά να μην δοθεί άδεια για την φασιστική εκδήλωση, η οποία είχε μεταφερθεί από το ΣΙΝΕΑΚ.(ΕΔΩ)
Η δημοτική αρχή Πειραιά επέλεξε ν' απαντήσει μέσω ανεπίσημων διαρροών κύκλων του δημάρχου και όχι με επίσημο δελτίο Τύπου στην ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ( Καλά, αυτό επικοινωνιακά ήταν λάθος, αλλά είναι δικό τους θέμα... )
Ενδιάμεσα βγήκε μια πανηγυρική ανακοίνωση από την ΠΕΝΕΝ που δεν έχασε την ευκαιρία να τα χώσει στην δημοτική αρχή Μώραλη, υποστηρίζοντας η εκδήλωση ματαιώθηκε χάρη στην αντίδραση των συνδικαλιστικών σωματείων!
Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εδώ. Το Λιμάνι της Αγωνίας επανήλθε με νέα ανακοίνωση-απάντηση στους κύκλους του δημάρχου. (ΕΔΩ)
Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά,με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της οργάνωσης στην πόλη.
@ Όλα αυτά είναι χαριτωμένα και έχουν την πλάκα τους για να διασκεδάζουν τον κόσμο. Ωστόσο όταν έχει καεί ζωντανός ένας άστεγος μέσα σε κτίριο του Δήμου Πειραιά (ΕΔΩ)  
Και δεν ντρέπεται κανείς από τα άκρα αριστερά και τα άκρα δεξιά του πολιτικού συστήματος, τότε μιλάμε για καραγκιοζιλίκια των πολιτικών νάνων κάτω τον Πειραιά...