Latest News

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι είναι οι "άγρυπνοι" του Πειραιά


Το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου και μέχρι τα ξημερώματα της Παραμονής των Χριστουγέννων, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας καλεί σε…


αγρυπνία! 
“Insomnia Greca: The Nativitas Insomnia (Η Αγρυπνία της Γέννησης) είναι ο τίτλος της μεταμεσονύκτιας αυτής εμπειρίας, που θα πραγματοποιηθεί στους διάφορους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου, από τα υπόγεια μέχρι το Θόλο.

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και μία παρέα συνεργατών και φίλων του δημιουργούν το Bouλouki Project και μας καλούν σε μία αγρυπνία με υπότιτλο «Γιορτάζοντας τη Γέννηση ενός Θεού Πρόσφυγα». Σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας «Μέλισσα» ένας ολόκληρος κόσμος από εγκαταστάσεις και perfomances, με βασικό άξονα την έννοια του ξένου, ζωντανεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 
Τι σημαίνει να είσαι ξένος; Πόσο μόνιμοι είναι οι όροι «οικοδεσπότης» και «φιλοξενούμενος» και πόσο εύκολα μπορούν αυτοί να αλλάξουν χέρια; Με άξονα αυτά τα ερωτήματα μία ομάδα σκηνογραφών, μουσικών, κινηματογραφιστών, ηθοποιών και εικαστικών ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσκαλούν σε μία διαφορετική… Άγια Νύχτα. Οι θεατές εφοδιάζονται με έναν χάρτη και μπορούν να περιηγηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις, που θα έχουν δημιουργήσει οι καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα μπορούν να συνδράμουν βιωματικά στη δράση του Δικτύου Μεταναστριών «Μέλισσα» ετοιμάζοντας σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Στο τέλος θα υπάρχει ένας κοινός τόπος -ένα τραπέζι- με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής, όπου θεατές και συντελεστές θα συνυπάρξουν, μέσα σε ένα αλλιώτικο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που θα ανοίξει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου 2015 και θα μείνει ξάγρυπνο έως τις 4:00 τα ξημερώματα. Χρήσιμη πληροφορία, κάθε θεατής μπορεί να έρθει ό,τι ώρα θέλει, να συμμετάσχει όπου θέλει, να φύγει και να ξαναγυρίσει όποτε θέλει μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η πρώτη αγρυπνία, που διοργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Bouλouki Project. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο αργότερα μέσα στο 2016, ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα και ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή.