Latest News

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πειραιάς τίμησε τον Αγιο Νικόλαο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά,  το απόγευμα...


της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου

Η εικόνα του προστάτη των ναυτικών ξεκίνησε από τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά, με τις ευλογίες των Μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ, Νικαίας Αλεξίου και Ύδρας Εφραίμ. Ακολούθησε την καθιερωμένη πορεία (Χαριλάου Τρικούπη - Ηρώων Πολυτεχνείου – Βασιλέως Γεωργίου, Ακτή Μιαούλη), υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τη συνοδεία τιμητικών  αγημάτων από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό και  κατέληξε και πάλι στον Ναό.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Θεόδωρος Δρίτσας και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Παρόντες  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  νυν και πρώην Βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών – επαγγελματικών φορέων και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.