Latest News

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Επανεξέταση από ΕΕΑ για Μαρινάκη ζητά ο Ολυμπιακός


Αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη θα καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η...
ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι Πειραιώτες θα ζητήσουν νέα εκδίκαση, με την ΕΕΑ να κρίνει με ψήφους τρεις εναντίον δύο ότι ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" έχει παραβιάσει τον αθλητικό νόμο μετά από την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρέαδη, στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε αθλητικό επίπεδο, η ΕΕΑ είχε τιμωρήσει το καλοκαίρι τον σύλλογο με 150.000 ευρώ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη με πρόστιμο ίδιου ύψους και τον είχε καλέσει σε παραίτηση.
Οι Πειραιώτες πιστεύουν ότι υπήρξαν μεθοδεύσεις για την τιμωρία τους και βασίζονται στην επιστολή του μέλους της ΕΕΑ, Παναγιώτη Περάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν του επετράπη να ψηφίσει.
Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η ψήφος του θα είχε μεταβάλει το αποτέλεσμα και γι' αυτό θα ζητήσουν επανεξέταση και νέα ψηφοφορία και δεν θα προσφύγουν (τουλάχιστον όχι προς το παρόν) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η παραίτηση Μαρινάκη

Με αυτόν τον τρόπο, στην ΠΑΕ ευελπιστούν ότι θα αποφευχθεί η παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία, όπως απαιτεί η ΕΕΑ μετά από την επίδοση του σκεπτικού της απόφασης στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας στις 8 Δεκεμβρίου.
Στο 16σελιδο κείμενο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι "ο κ. Μαρινάκης συνέχισε αδιακόπως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά την διοίκηση, την διαχείριση και την εκπροσώπηση της ΠΑΕ.
Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας, προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία με δηλώσεις του στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα.
Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος ασκεί πραγματική διοίκηση στην εν λόγω ΠΑΕ είναι αναντίρρητο πέρα πάσης αμφιβολίας. Είναι εντελώς αποδεδειγμένο, σχεδόν πασίδηλο".
Μετά από την αποστολή του σκεπτικού, η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία 30 ημερών για την παραίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού.