Latest News

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Έσπασαν καρδιές» στο τελευταίο αντίο για την 4χρονη Μελίνα στην Κρήτη (ΕΙΚΟΝΑ)

Μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης και πόνου κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό...
της Μεγάλης Παναγίας της Νεάπολης Λασιθίου, η τετράχρονη Μελίνα που έσβησε χθες τα ξημερώματα, μετά από επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου κοριτσιού που δεν μπορούν να πιστέψουν πως το μικρό αγγελούδι τους έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια τους αλλά και την κοινωνία της Νεάπολης.
Παράλληλα, οι γονείς ζητούν απαντήσεις για το τι οδήγησε στο θάνατο το κοριτσάκι τους, και προκειμένου να σωθεί κάποιο άλλο παιδί.
Η νεκροτομή δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται να φωτίσουν την υπόθεση, θα γίνουν γνωστά στα μέσα Ιανουαρίου.
Τέλος σε ένδειξη πένθους ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στην περιοχή.  Η νεκροψία
Η πολύωρη νεκροψία-νεκροτομή δεν έδωσε απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που "πνίγουν" συγγενείς και φίλους - Τι λέει η Διοίκηση του Νοσοκομείου
Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε μετά τις 21.00 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η νεκροψία-νεκτροτομή στο άψυχο κορμάκι της 4χρονης Μελίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μια επέμβασης ρουτίνας, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει το 2015 να φεύγει μέσα σε ένα βαρύ πέπλο θλίψης σε όλη την Κρήτη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Ελπίδα Σπανουδάκη, η τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα των σχετικών ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη και η μικρή κατέληξε πριν καλά καλά γνωρίσει τη ζωή.
Τα ευρήματα των εξετάσεων από τους ιατροδικαστές αναμένεται να φωτίσουν τα σημεία της μοιραίας διαδρομής του 4χρονου παιδιού, ωστόσο αυτά θα καθυστερήσουν...
Ανήμποροι να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι θα συνοδεύσουν την Μελίνα στην τελευταία της κατοικία στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Νεάπολη Λασιθίου
Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του άτυχου κοριτσιού έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του και υπέβαλλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Τι λέει η Διοίκηση του Νοσοκομείου
Στο χρονικό της τραγικής υπόθεσης αναφέρεται, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση Βενιζελείου- Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης και ότι θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν. Παράλληλα εκφράζει τα "θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σήμερα Τρίτη 29/12/2015, στις 05:50 το πρωί, απεβίωσε θήλυ νήπιο τεσσάρων (4) ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείες  Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.
Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8:00 π.μ.
Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια , πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.
Έγινε προσπάθεια από ομάδα Αναισθησιολόγων , Καρδιολόγων και Εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης .
Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03:30 της 29η /12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία – ασυστολία.
Έγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.
Η νεκροψία - νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 σήμερα (2/12/2015) δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών  και ιστολογικών  εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου".
Ανείπωτος ο πόνος, αμείλικτα τα ερωτήματα.
Τι πήγε στραβά; Γιατί χάθηκε η ζωή του παιδιού; Μα ήταν μία επέμβαση ρουτίνας...απορούν όλοι και στρέφουν το βλέμμα στους τραγικούς γονείς. Προσπαθούν να τους συμπαρασταθούν, να τους δώσουν κουράγιο. Όμως ξέρουν ότι τέτοια συμφορά ούτε στον χειρότερο εχθρό τους.
Ο πατέρας της 4χρονης, Μανόλης Παρασκάκης, ένας νέος άνθρωπος, ζητά μόνο να μάθει την αλήθεια. Ζητά να του απαντήσουν υπεύθυνα και ξεκάθαρα ποια ήταν η αιτία που δεν θα σφίξει ξανά  στην αγκαλιά του την Μελίνα του. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα τη δει να μεγαλώνει μαζί με την αδελφή της. Το πρωί της Τρίτης κατέθεσε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Η ποινική διερεύνηση της τραγικής υπόθεσης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών. Παράλληλα αναμένεται να διενεργηθεί και έρευνα από πλευράς του νοσοκομείου οπότε και οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό θα κληθούν να δώσουν έγγραφη αναφορά για το ιστορικό της υπόθεσης και να καταγράψουν βήμα-βήμα τις ενέργειες τους, από το στάδιο του προεγχειρητικού ελέγχου μέχρι την στιγμή που η καρδούλα της Μελίνας σταμάτησε να χτυπάει.
Ο θάνατος της 4χρονης μετά από μία επέμβαση ρουτίνας έχει σοκάρει το πανελλήνιο που ζητά να έρθει στο φως με διαφανείς διαδικασίες όλη η αλήθεια για το τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες εάν και εφόσον προκύψουν.