Latest News

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Διαχειριστικοί έλεγχοι σε 30 φορείς του Δημοσίου- Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και Δήμοι του Πειραιά (ΛΙΣΤΑ)

Στο «μικροσκόπιο» ειδικών ελεγκτικών συνεργείων αναμένεται να βρεθούν σύντομα 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ανάμεσά τους δήμοι της ευρύτερης περιοχή...


του Πειραιά. 
Στα παραστατικά δαπανών των φορέων αυτών αλλά και στα στοιχεία που συνέλεξαν δειγματοληπτικά οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, παρουσιάζονται περίεργες αποκλίσεις γι' αυτό και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, συγκροτούνται ειδικά συνεργεία, που θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους.

Πιο αναλυτικά, βάσει της απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, συστήνονται ελεγκτικά κλιμάκια καταγραφής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Τα κλιμάκια αυτά θα αναλάβουν την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων πού καταγράφηκαν και εκείνα που υποβάλουν οι φορείς στο ΓΛΚ, στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων. Επίσης, θα εξετάσουν τις διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο ΓΛΚ στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά την δειγματοληπτική καταγραφή.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν στην έδρα των εν λόγω Φορέων αλλά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα διεξάγονται στην έδρα των ελεγχόμενων φορέων ή όπου αλλού απαιτηθεί.

Ακόμη σημειώνεται πως μετά το πέρας του ελέγχου θα συνταχθεί Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου, η οποία θα υποβληθεί τόσο σε φυσική όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, που ακολούθως την κοινοποιεί στον ελεγχόμενο Φορέα, στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Δ/νσης Δημ/κών Ελέγχων, στη Δ/νση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, στη Δ/νση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας και στο Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του εκάστοτε εποπτεύοντος Υπουργείου.

Οι Φορείς που θα ελεγχούν: 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 43−110 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ( ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 39−130 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡ. ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΠΓΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «ΑΤΤΙΚΟ»
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ − ΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ − ΒΟΥΛΑΣ − ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΟΣΕ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΤΑΙΠΕΔ