Latest News

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Γιος εφοπλιστή σε απίστευτο θρίλερ - Η αυτοκτονία της 23χρονης που τον κατηγόρησε για βιασμό


Μια ιστορία ερωτικού πάθους, μια κατηγορία για βιασμό, μια αυτοκτονία και δικαστικές περιπέτειες συνθέτουν το παζλ των τελευταίων ετών...
της ζωής του Αλέξανδρου Οικονόμου, γόνου εφοπλιστικής οικογένειας που ζει στο Λονδίνο και θα έρθει για ακόμα μια φορά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για μια υπόθεση που τον πόνεσε και τον ταλαιπωρεί ακόμα.

Ο 36χρονος ομογενής καταδιώκεται ακόμα από το «φάντασμα» της πρώην συντρόφου του, που τον κατηγόρησε για βιασμό και αυτοκτόνησε λίγες μέρες πριν καταλήξει εκείνη στα δικαστήρια, κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph», o γιος του ελληνικής καταγωγής εφοπλιστή Αγγελου Οικονόμου, ιδιοκτήτη της εταιρίας Time and Tide Shipping, προσήλθε στο δικαστήριο πριν από λίγες ημέρες, όπου του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες βομβάρδιζε τον Ντέιβιντ ντε Φρέιτας, πατέρα της πρώην συντρόφου του, με επιστολές, e-mails και βίντεο στο YouTube μετά τον θάνατό της.
Η 23χρονη Ελενορ είχε κατηγορήσει τον Οικονόμου για βιασμό και έπειτα από αγωγή που κατέθεσε αυτός σε βάρος της για δυσφήμιση θα εμφανιζόταν ενώπιον του δικαστηρίου, όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Φούλαμ του Λονδίνου πέρυσι. Μετά τον θάνατό της ο πατέρας της ξεκίνησε καμπάνια ενάντια στη βρετανική Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να προστατέψει την κόρη του που έπασχε από μανιοκατάθλιψη.
Ο Οικονόμου, που ζει στο κοσμοπολίτικο Τσέλσι του Λονδίνου, από την πλευρά του προχώρησε σε αγωγή σε βάρος του Ντε Φρέιτας, υποστηρίζοντας ότι η καμπάνια του έθιγε την υπόληψή του. Τώρα ο Οικονόμου βρίσκεται και πάλι στη θέση του κατηγορουμένου, καθώς ο Ντε Φρέιτας υποστηρίζει ότι τον παρενοχλούσε συστηματικά από τον Νοέμβριο πέρυσι έως τον φετινό Οκτώβριο και πως έφτασε στο σημείο να φτιάξει σάιτ με το όνομα eleanordefreitas.com. Ο γόνος της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γουέστμινστερ στις 11 Ιανουαρίου 2016.
Τα δικαστικά μπλεξίματα για τον Οικονόμου συμπληρώνουν πια τρία χρόνια, καθώς η Ντε Φρέιτας είχε καταγγείλει ότι τη βίασε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012.
Η αστυνομία ερεύνησε την καταγγελία της, αλλά έκλεισε την υπόθεση, αφού εντόπισε κενά στα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δεν θα οδηγούσαν ποτέ στην καταδίκη του γιου του εφοπλιστή. Παρ' όλα αυτά, ο Οικονόμου πλήρωσε από την τσέπη του ιδιωτικό ερευνητή σε μια προσπάθεια να μην αφήσει ούτε σκιά υποψίας για το πρόσωπό του. Μεταξύ άλλων, συγκέντρωσε e-mails, sms, αναλυτικές καταγραφές τηλεφωνημάτων και βίντεο από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων που έδειχνε το ζευγάρι να φέρεται τρυφερά ο ένας στον άλλον μια ημέρα μετά την υποτιθέμενη επίθεση βιασμού.
Απειλές για τη ζωή του
Ολη αυτή η διαδικασία καθώς και η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Ντε Φρέιτας για δυσφήμηση του κόστισαν 200.000 λίρες (280.000 ευρώ), σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Daily Mail».
Πριν από έναν χρόνο ακριβώς ο Αλέξανδρος Οικονόμου σε συνέντευξή του στη «Mail on Sunday» είχε παραπονεθεί για το πόσο δυσκολεύεται να καθαρίσει το όνομά του και ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Εξήγησε ότι γι' αυτούς τους λόγους άρχισε την ιδιωτική έρευνα, καθώς ήθελε να αθωωθεί και στη συνείδηση του πιο καχύποπτου. «Θέλω ο κόσμος να μάθει τη δική μου εκδοχή για την ιστορία. Βασικά, ήμουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» είχε δηλώσει τότε, προσθέτοντας ότι ο θάνατος της Ντε Φρέιτας τον έκανε να μην μπορεί να νιώσει πια καθόλου θυμό. «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι προτίμησε τον θάνατο από το να πει την αλήθεια» είχε συμπληρώσει.
Τα σεντόνια μιας χρήσης και η νύχτα με το ταντρικό μασάζ
Η γνωριμία που ο Οικονόμου χαρακτηρίζει «ζωντανό εφιάλτη» έγινε τον Νοέμβριο του 2012 σ' ένα πάρτι κοινού φίλου τους στο Λονδίνο. Ο Αλέξανδρος και η Ελενορ άρχισαν να ανταλλάσσουν e-mails και μηνύματαστο facebook. Αρχικά, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, της έδινε συμβουλές γιατί του είχε πει ότι την είχε παρατήσει ο πρώην της. Για να τον ευχαριστήσει, του υποσχέθηκε ότι θα τον ξεπλήρωνε μ' ένα μασάζ και κανόνισαν να συναντηθούν στις 23 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς.
Ενα βράδυ πριν από τη συνάντηση η συζήτηση μεταξύ τους πήρε άλλη τροπή με πρωτοβουλία της Ελενορ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Οικονόμου. «Μου έστειλε ένα sms που έλεγε ότι ήταν στο σπίτι μιας ‛"μαντάμ" η οποία της δίδασκε τις σεξουαλικές τεχνικές της. Με ρώτησε ποια ήταν η μεγαλύτερη σεξουαλική φαντασίωσή μου και μου είπε να πάρω σεντόνια μιας χρήσης για το κρεβάτι, επειδή θα μου έκανε ταντρικό μασάζ» λέει ο 36χρονος ομογενής, συμπληρώνοντας ότι δεν έδωσε πολλή σημασία γιατί πίστευε ότι δεν το εννοούσε. Η Ελενορ, ωστόσο, δεν αστειευόταν, όπως απέδειξε φτάνοντας το βράδυ της Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα στο διαμέρισμά του μ' ένα μπουκάλι που περιείχε ένα μείγμα με λάδια για μασάζ.
Σκορπούσε με ευκολία χιλιάδες λίρες
«Ανάψαμε κεριά και μου έκανε το μασάζ ενώ ήμασταν και οι δύο γυμνοί και καλυμμένοι με λάδια. Κάναμε σεξ πολλές φορές εκείνο το βράδυ και ένιωσα ότι είχαμε δεθεί. Μου είπε πολλά για τη ζωή της, όπως ότι έπασχε από κατάθλιψη, και έστειλε μήνυμα στον πατέρα της στις 2 τα ξημερώματα ότι ήταν μαζί μου και ασφαλής» έχει αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Οικονόμου.
Γενικά η συμπεριφορά της δεν έδειχνε γυναίκα που αναγκάστηκε να κάνει σεξ. Σε κάποιες εξόδους για ψώνια ο Οικονόμου διαπίστωσε ότι σκορπούσε με ευκολία χιλιάδες λίρες που είχε επάνω της σε ρευστό και είχε αναρωτηθεί πού τα έβρισκε, αφού δούλευε ως υπάλληλος. Αποφάσισε να κάνει μια αναζήτηση στο ίντερνετ και διαπίστωσε ότι η Ελεανορ έκανε διπλή ζωή, αφού παρείχε ξεκάθαρα υπηρεσίες σεξουαλικού μασάζ.
Δεν ήταν, όμως, η ανακάλυψη αυτή που τον έκανε να αποφασίσει να διακόψει την επικοινωνία μαζί της. Οταν ανακάλυψε ότι είχε μάθει τα πάντα για εκείνη, άρχισε να του στέλνει μηνύματα που υπονοούσαν ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της. Τότε αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος. Η εκδίκησή της ήταν να αφήσει να διαρρεύσει ακόμα και στους φίλους του ότι την είχε βιάσει.
«Ουδέν σχόλιον» η απάντηση της οικογένειας
Η «Espresso» θέλησε να ζητήσει την άποψη της πλευράς Οικονόμου για τις εξελίξεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την Πέμπτη με τον Αγγελο Οικονόμου (πατέρας του Αλέξανδρου) που ζει στο Λονδίνο, μας απάντησε (εμφανώς αιφνιδιασμένος) ότι δεν προτίθεται να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα και μας παρέπεμψε στον εκπρόσωπο Τύπου του γιου του, στον οποίο υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά μας. Εως και την ώρα πάντως που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση.espressonews.gr