Latest News

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΔΕΠ: Επιδόματα σε μόλις 182 άπορους του Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαθαίνουμε πως η ΚΟΔΕΠ άρχισε να μοιράζει επιδόματα- βοηθήματα σε μόλις 131 άπορες οικογένειες και 51 μοναχικούς του...

Δήμου Πειραιά.
(σ.σ. Πρόκειται, προφανώς, για ένα μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το περσινό Bazaar βιβλίου "Βήμα FΜ" για τους άστεγους και τους άπορους της πόλης) 
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Όλοι Μαζί" Αντώνης Καλογερόγιαννης, σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2015, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και απεδόθησαν σε δικαιούχους της ΚΟ.Δ.Ε.Π χρηματικά βοηθήματα ύψους 46.950 €.
Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε οικονομικό βοήθημα 300 € σε 131 οικογένειες με παιδιά (δηλαδή 39.300 €) και οικονομικό βοήθημα 150 € σε 51 μοναχικούς ή ζευγάρια χωρίς παιδιά (7.650 € ).
"O Άη Βασίλης μπορεί να άργησε λίγο για τους Πειραιώτες που τον είχαν ανάγκη αλλά ήρθε τελικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς" σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος επισημαίνει: "H  επιλογή τους έγινε από το σύνολο των πολιτών που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. (λαμβανομένων υπόψιν κριτηρίων όπως το φορολογητέο εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, πιθανοί λόγοι υγείας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνθήκες διαβίωσης κ.λ.π. )".
Απλά να συμπληρώσουμε ότι το ποσόν των 46.950 ευρώ αποτελεί μόνο ένα μέρος των χρημάτων, μόλις το 1/5 του συνολικού ποσού των περίπου 250.000 ευρώ από τα δύο Bazaar (2014 και 2015), με αποτέλεσμα να αποτελεί ερωτηματικό αν τα υπόλοιπα θα δοθούν και πότε στους άστεγους και άπορους ή παραμείνουν στον "κουμπαρά" της ΚΟΔΕΠ 
(σ.σ.Κάποια μικροποσά έχουν δοθεί και σε γεύματα αγάπης, αλλά απομένει άγνωστο που και πότε θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων).
Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν μοιράστηκαν ακόμη ή όχι τα τρόφιμα από τη χριστουγεννιάτικη δράση που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega Channel» «Νοιάζομαι - Μοιράζομαι» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.    
@ Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από το Δήμο Πειραιά και την ΚΟΔΕΠ τουλάχιστον προς το Reportaz Net, που έχει αναδείξει και το συγκεκριμένο θέμα (ΕΔΩ)
Ωστόσο φαίνεται πως το επικοινωνιακό κενό καλύπτεται, ως ένα βαθμό, από την ανακοίνωση του Αντώνη Καλογερόγιαννη, ο οποίος ως εκπρόσωπος συνδυασμού της αντιπολίτευσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΚΟΔΕΠ και έχει εν μέρει "επισκιάσει' ή "αντικαταστήσει" (το γράφουμε κομψά για να μην πούμε "καπελώσει", όπως λένε και κάτω στο λιμάνι) την διοίκηση της Κοινωφελής Επιχείρησης...