Latest News

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Επέζησε χαμένος στη θάλασσα για 15 μήνες -Τώρα τον κατηγορούν ότι έφαγε άνθρωπο [εικόνες]

Είναι ο ψαράς που εξέπληξε τον κόσμο, όταν έγινε γνωστό ότι είχε επιβιώσει για 15 μήνες χαμένος...

στη θάλασσα. Τώρα όμως, τον κατηγορούν ότι έφαγε τον νεκρό συνάδελφό του για να ζήσει. Και του ζητούν 1 εκατ. δολάρια.Ο Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει γίνει γνωστό ότι επιβίωσε στη θάλασσα για πάνω από ένα χρόνο. Οταν σάλπαρε από τις ακτές του Μεξικό το Νοέμβριο του 2012, ο 36χρονος πίστευε ότι έφευγε για ένα διήμερο ταξίδι για ψάρεμα, έχοντας πληρώσει 50 δολάρια στον 22χρονο Εζέκιελ Κόρντομπα για να τον ακολουθήσει.
Ομως, μία φρικτή καταιγίδα, με κύματα μέτρων, διέλυσε τα συστήματα επικοινωνίας του σκάφους και έριξε τις προμήθειές τους στη θάλασσα. Στην τελευταία του επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο Αλβαρένγκα του ζήτησε να πάει να τον σώσει. Ομως ο Κόρντομπα, ένας αρχάριος ψαράς, είχε πανικοβληθεί, σύμφωνα με τον 36χρονο.
Υπέφερε από παραισθήσεις, ενώ προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα, όπου βρίσκονταν καρχαρίας. Οι δυο τους επέζησαν για μήνες, πιάνοντας ψάρια και πουλιά, πίνοντας αίμα χελώνας και βρόχινο νερό. Ομως, εξαιτίας ενός εκ των πουλιών που έφαγαν ο Κόρντομπα αρρώστησε. Ανακάλυψαν ότι στην κοιλιά του πτηνού υπήρχε ένα δηλητηριώδες νερόφιδο, αναφέρει η Telegraph.
Οπως αποδείχθηκε, ο Κόρντομπα ήταν λιγότερο ανθεκτικός από τον Αλβαρένγκα. Αρνούνταν να φάει το ωμό κρέας χάρη στο οποίο έμεινε στη ζωή ο 36χρονος. Τελικά πέθανε, αφού πρώτα έβαλε τον Αλβαρένγκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα φάει τη σορό του και ότι θα βρει την μητέρα του και θα της πει τι απέγινε ο γιος της.

Ο Εζέκιελ Κόρντομπα
Ο Αλβαρένγκα κράτησε το πτώμα στο σκάφος για έξι ημέρες και του μιλούσε, μέχρι που συνειδητοποίησε τη δική του παραφροσύνη και το πέταξε στη θάλασσα. «Εβλεπα τον θάνατό μου να έρχεται πολύ, πολύ αργά», έχει πει.
Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες όμως, επέζησε. Η θάλασσα τον ξέβρασε στα νησιά Μάρσαλ, τον Ιανουάριο του 2014, ζαλισμένο και αδυνατισμένο. Εκεί τον βρήκε ένα ζευγάρι και τον βοήθησε. Αρχικά, η ιστορία του έγινε δεκτή με δυσπιστία, όμως τελικά έγινε δεκτή ως αληθινή, καθώς ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι η εμπειρία του ως ψαράς και η σωματική του δύναμη έκαναν πιθανή την επιβίωσή του.
Τον Μάρτιο του 2014, με τα ΜΜΕ να παρακολουθούν, ο Αλβαρένγκα επισκέφθηκε τη μητέρα του Κόρντομπα, Ροσαλία Ρίος, και της μετέφερε το μήνυμα του γιου της. «Της είπε πώς έκλαιγε όταν πέθανε ο Εζέκιελ, ότι του μιλούσε, του έλεγε ότι δεν είναι νεκρός, απλά κοιμάται», είπε ο Μπενεντίκτο Περλέρα, ο δικηγότος του 36χρονου εκείνη την εποχή.
Σύντομα όμως, το κλίμα άλλαξε. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Περλέρα έκανε μήνυση στον Αλβαρένγκα, ζητώντας του ένα εκατομμύριο δολάρια, αφότου ο 36χρονος υπέγραψε συμφωνία για βιβλίο και αποφάσισε να τον εκπροσωπεί άλλη νομική εταιρεία.
Τώρα, η οικογένεια του Κόρντομπα, επίσης ξεκίνησε νομικές ενέργειες απαιτώντας ένα εκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας τον Αλβαρένγκα ότι έφαγε τον άνθρωπό τους.
«Πιστεύω ότι αυτή η απαίτηση είναι μέρος της πίεσης της οικογένειας για μερίδιο από τα έσοδα από δικαιώματα», είπε ο Ρικάρντο Κουκαλόν, ο νέος δικηγόρος του Αλβαρένγκα, ενώ στις δηλώσεις του στην El Diario de Hoy τόνισε ότι ο Αλβαρένγκα επιμένει πως δεν έφαγε τη σορό του Κόρντομπα.
«Πολλοί πιστεύουν ότι το βιβλίο κάνει πλούσιο τον πελάτη μου, αλλά αυτά που θα κερδίσει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πιστεύει ο κόσμος», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο δεν τα πήγε καλά στις ΗΠΑ, όπου πούλησε μόλις 1.500 αντίτυπα, ενώ ο Αλβαρέγκα έχει ζει σε ένα σπίτι που νοικιάζει, μαζί με τους γονείς και την κόρη του.

iefimerida.gr/