Latest News

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Όταν τον χώρισε ανέβασε σέξι φωτογραφίες στο facebook

Πρώην σύντροφος δυσκολευόταν να αποδεχτεί τον χωρισμό του και ανέβασε στο Facebook, αισθησιακών φωτογραφιών της...
πρώην του.
Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελία της συνομήλικης πρώην συντρόφου του, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προέβη χωρίς τη συναίνεσή της, σε κοινοποίηση αισθησιακών φωτογραφιών της, μέσω προσωπικών μηνυμάτων σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα.
Στη καταγγελία της, η 32χρονη επεσήμανε ότι, τις επίμαχες φωτογραφίες κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει ρητά να προβεί στην οριστική διαγραφή τους. Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Μετά από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου δράστη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης. Σε έρευνα που έγινε χθες το πρωί, στην οικία του 32χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και προσδιοριστεί επακριβώς ο βαθμός εμπλοκής του ανωτέρω στην καταγγελλόμενη πράξη.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
-Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
-Στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android : CYBER KID
-Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR