Latest News

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Τι να φορέσω σήμερα στο facebook; Τα social μας «ντύνουν» και μας «γδύvουν"

Έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά εδώ και αρκετά χρόνια… και όσο πάει διαμορφώνουν όλο και περισσότερο την...
καθημερινότητα μας.
 Ακόμη και τα ρούχα που επιλέγουμε και τον τρόπο που ντυνόμαστε. Για χάρη των social media, του facebook, του instagram, του twitter και των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο προσαρμόζουν την γκαρνταρόμπα τους για να δώσουν το δικό τους στίγμα μέσα από μια selfie ή φωτογραφίες που «ανεβάζουν» από εξόδους, τις διακοπές, ακόμη και μικρές τους, προσωπικές στιγμές.Καθημερινά, στα social media «σερφάρουν» φωτογραφίες «επωνύμων» και μη, οι οποίοι επιζητούν να αποκτήσουν έστω και λίγη δημοσιότητα «μαγνητίζοντας» τα βλέμματα των φίλων και γνωστών τους, αλλά πολλές φορές χιλιάδων ακόμη χρηστών του διαδικτύου. Πραγματικοί stars αλλά και απλοί χρήστες του ίντερνετ, ειδικά νεότεροι άντρες και γυναίκες, μας «χαμογελούν» αποκαλύπτοντας τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις (από την απλή βόλτα μέχρι και την πιο επίσημη έξοδο τους). Πριν πατήσουν το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής, για χάρη τουfacebook, του instagram, του twitter έχουν αφιερώσει από λίγο έως πολύ χρόνο για να επιλέξουν τι θα φορέσουν, ή τι δεν θα φορέσουν, και «πώς» για να τραβήξουν όσο περισσότερα βλέμματα γίνεται.
selfie_15
Για χάρη των social έχουν προετοιμαστεί πολλές ώρες πριν ακόμη και διάσημοι, άνθρωποι που ήδη έχουν αποκτήσει δημοσιότητα, για να φανεί ότι βγαίνουν τέλειοι, σε μια, δήθεν, φωτογραφία που «έτυχε» να τραβήξουν σε μια καθημερινή τους στιγμή. Για φωτογραφία που θα «ανεβάσουν», π.χ., στο facebook έχουν πάρει πολλές πόζες άντρες και γυναίκες που δεν ανήκουν στους επωνύμους, αλλά επιθυμούν να κατακτήσουν και αυτοί λίγη δημοσιότητα, ακόμη και τραβώντας τα βλέμματα των φίλων και γνωστών τους, και πολλοί έχουν την «κρυφή»επιθυμία να γίνουν viral και να «σπάσουν τα κοντέρ» στο διαδίκτυο.
Μάλιστα, κάποιοι, την τελευταία δεκαετία «επένδυσαν» αρκετά στο προφίλ που προσπάθησαν να «κτίσουν» μέσα από τα social media, πρόσεχαν από την εμφάνιση μέχρι και κάθε ρούχο που φορούσαν πριν φωτογραφηθούν και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να μπουν στη λίστα των «επωνύμων».
Και, φυσικά, κάποιοι επηρεάστηκαν στο ντύσιμο τους από τις φωτογραφίες κάποιων άλλων. Το ίντερνετ, μέσα από τα social media, έφτασε να παίζει έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην εξάπλωση της μόδας και στη διαμόρφωση ακόμη και νέων τάσεων.
selfie_12
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι πιο σπουδαίες φίρμες ήδη έχουν μπει σε μια «μάχη» με στόχο να προωθούν τα προϊόντα, τα ρούχα τους ακόμη περισσότερο στο καταναλωτικό κοινό με τη βοήθεια των μέσωνκοινωνικής δικτύωσης. Είναι κοινό μυστικό ότι πολλά μοντέλα, «επώνυμοι» αλλά και μη, έχουν επιλέξει να «ανεβάσουν» μια φωτογραφία τους στο διαδίκτυο, έχοντας προηγουμένως προσεγγιστεί από μεγάλες εταιρίες.
Το διαδίκτυο ήρθε για να μείνει. Και όπως μεταβάλλει πολλές από τις καθημερινές συνήθειες διαμορφώνοντας καινούργιες, έτσι και στις ενδυματολογικές μας προσεγγίσεις και στη διαμόρφωση της εμφάνισης μας, θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα διαδραματίζουν από εδώ και στο εξής εσαεί καθοριστικό ρόλο.
topmodels.gr