Latest News

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο δείχνει το σχέδιο επίθεσης στον Κουμουτσάκο


Βίντεο που δείχνει τον 24χρονο δήθεν «προστάτη-υπερασπιστή» του Γ. Κουμουτσάκου, να συνεννοείται...
με τον 22χρονο νεαρό που φορά το τζόκεϊ και την αθλητική ζακέτα, προκειμένου να βγάλει τον βουλευτή στην... αρένα του βάναυσου τραμπουκισμού του, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο του στην επίθεση και προκάλεσε την σύλληψή του.
Ο εύσωμος νεαρός εμφανίζεται να παίρνει υπό την... προστασία του τον βουλευτή, ωστόσο σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε συγκεκριμένο ρόλο στο οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και διαπόμπευσης του πολιτικού προσώπου. Αγκαλιάζει τον βουλευτή και σηκώνει το χέρι, δήθεν ότι τον προστατεύει, λένε οι αστυνομικοί, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα έχει έρθει σε επαφή με τον νεαρό που γρονθοκόπησε στο κεφάλι τον κ. Κουμουτσάκο, προκειμένου να καθυστερήσει την φυγή του και να τον βγάλει σε σημείο πρόσφορο για την εκδήλωση της επίθεσης εναντίον του.
Ο κύριος εκφραστής της επίθεσης δίνει εντολές στον 24χρονο δήθεν «προστάτη» του βουλευτή, προκειμένου να τον οδηγήσει σε κατάλληλο σημείο για την εκδήλωση της επίθεσης και τον καθοδηγεί να σηκώσει το χέρι ως σύνθημα έναρξης. Σε βίντεο λίγο νωρίτερα από την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο ακούγεται ο 22χρονος νεαρός με το τζόκεϊ να λέει στον προπορευόμενο 24χρονο «πάρτον». Εκείνος νεύει θετικά με το κεφάλι και στη συνέχεια παίρνει αγκαλιά τον βουλευτή για να τον οδηγήσει στο «στόμα του λύκου».    
Ο ίδιος ο βουλευτής είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τον ρόλο του συγκεκριμένου νεαρού, αν δηλαδή τον προστάτευε ή το αντίθετο, επισημαίνοντας ότι ήταν παράξενη η στάση του καθώς τον καθυστερούσε να απομακρυνθεί σύντομα από εκεί, ενώ δεν τον άφηνε να φύγει από τα χέρια του. Οι περιγραφές του κ. Κουμουτσάκου, συνέπεσαν χρονικά με τον εντοπισμό του βίντεο καθοδήγησης του «προστάτη» του από τον 22χρονο με το τζόκεϊ, την ώρα που ο 24χρονος είχε εντοπιστεί στο Αιγάλεω και ήταν σε διπλανό αστυνομικό γραφείο για να δώσει κατάθεση. Αυτή η συγκυρία οδήγησε στην σύλληψή του.
 Ο 24χρονος επιμένει να ισχυρίζεται ότι προστάτευε τον βουλευτή και αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση, ενώ σε μία προσπάθεια απενεχοποίησής του, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη με αυτόν τον σκοπό. Από τον τρόπο δράσης, φυγής και απόκρυψης τον δραστών, αναδεικνύεται ένα «οργανωμένο σχέδιο» επίθεσης ή μία «εμπειρία βίαιων τραμπουκισμών», όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, καθώς διαπιστώνουν πως οι ύποπτοι κρύβονται για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία και να κατασκευάσουν ένα πειστικό άλλοθι, όπως επιχείρησε να κάνει και ο 24χρονος. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζονταν ότι είναι άδικη η σύλληψη του 24χρονου.  
Ο νεαρός με το τζόκεϊ αναζητήθηκε έντονα από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής αμέσως μετά ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του, στον τόπο κατοικίας του στο Μοσχάτο, και σε μέρη που σύχναζε, χωρίς να εντοπιστεί. Το 2013 έχει συλληφθεί για σωματικές βλάβες σε βάρος αλλοδαπών και το 2015 για ληστείες αλλοδαπών στην Δυτική Αττική. Το ίδιο έντονες ήταν οι έρευνες για τον εντοπισμό συνομίληκου, στενού του φίλου -αυτός με το μούσι- που επίσης χτυπά τον βουλευτή και είναι συνοδοιπόρος του στις δράσεις του νεοναζιστικού μορφώματος στην Δυτική Αττική. Αναζητήθηκε στο σπίτι του στη Δάφνη χωρίς να εντοπιστεί.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους βρέθηκαν δύο φυσίγγια πολεμικού καλάσνικοφ των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.
Ένας ακόμη άνδρας και μία γυναίκα που σκίζει το σακάκι του βουλευτή, κατηγορούνται για την επίθεση. Ο άνδρας δεν έχει ποινικό παρελθόν ενώ η κοπέλα, που κατάγεται από τον Βόλο έχει συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Την ίδια ώρα, ο «γυμναστής», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδαν αρχικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην βάναυση επίθεση εναντίον του βουλευτή, και σε αυτόν αναφερόταν σε συνεντεύξεις του, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, παρουσίασε ισχυρό άλλοθι, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος όπως και επτά ακόμη άτομα, που είχαν προσαχθεί μαζί του.
Ο γυμναστής των ΤΕΦΑΑ, υποστήριξε πως την ώρα της επίθεσης εκείνος έπαιζε... μπάλα και δεν βρισκόταν στην συγκέντρωση, κάτι που επιβεβαίωσαν πολλοί μάρτυρες. Οι αστυνομικοί από την άλλη πλευρά δεν είχαν καμία κατάθεση, ούτε από αστυνομικούς των ΜΑΤ που ήταν εκεί, καθώς δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπό του κάποιον από τους δράστες. Ακόμη και οι οδηγοί των πέντε λεωφορείων που μετέφεραν άτομα από το Μενίδι, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι δράστες σύμφωνα με τους αξιωματικούς, δεν αναγνώρισαν ανάμεσα στους επιβάτες, τον ύποπτο «γυμναστή». Στο πλούσιο καταγεγραμένο υλικό της επίθεσης από διάφορες πηγές, ένας από τους δράστες προσομοίαζε με τον συγκεκριμένο άνδρα, όχι όμως σε ικανοποιητικό ποσοστό που θα οδηγούσε σε ταυτοποίησή του.
Η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, το εύρος της εξιχνίασής της και η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν έγιναν συλλήψεις τις στιγμές της επίθεσης, δεν αποκλείεται να επιφέρουν έντονους κλυδωνισμούς στην ΕΛ.ΑΣ., που προσδιορίζονται, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, από μετακινήσεις αξιωματικών της έως και... έκτακτες κρίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι χαρακτηριστική η απάντηση του κ. Τόσκα σε μία από τις πολλές χθεσινές συνεντεύξεις του: «Εμείς μετριόμαστε κάθε μέρα και πιστεύω ότι θα εντοπιστούν τα άτομα τα συγκεκριμένα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, θα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση με τόσα στοιχεία να μην μπορέσουμε εντός των επόμενων ωρών αλλά παρόλα αυτά εμείς, το μυαλό μου πάει και στις όποιες αλλαγές χρειαστούν ώστε η Αστυνομία να έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει».thetoc