Latest News

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σοκ για Αλμπάνο - Ρομίνα: Βρέθηκε νεκρή η εξαφανισμένη κόρη τους

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που συντάραξε την Ιταλία ίσως να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη...
λύση του.
Η εξαφάνιση πριν από 21 χρόνια της κόρης του Αλμπάνο Καρίζι και της Ρομίνα Πάουερ, Ιλένια θα μπορούσε να διαλευκανθεί χάρη στην επιμονή των αστυνομικών Αρχών στις ΗΠΑ και να αποδειχθεί ότι έπεσε θύμα serial killer.
Η Ιντερπόλ έστειλε σήμα στην ιταλική αστυνομία προκειμένου να λάβει γενετικό υλικό από τον Αλμπάνο και τα παιδιά του όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της καθημερινή εφημερίδα , ώστε να το συγκρίνει με το DΝΑ οστών που ανήκουν σε θύμα serial killer, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1994, αλλά έως σήμερα δεν είχε συνδεθεί με την Ιλένια Καρίζι. Ηδη η αμερικανική αστυνομία έλαβε το DΝΑ της Ρομίνα Πάουερ που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.
Το δράμα του διάσημου ζευγαριού άρχισε τον Ιανουάριο του 1994. Στις 31 Δεκεμβρίου   1993 ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησαν με την 23χρονη Ιλενια, η οποία ζούσε στη Νέα Ορλεάνη.  Δεκαπέντε ημέρες αργότερα δήλωσαν την εξαφάνιση της. Το ζευγάρι πήγε στις ΗΠΑ για να την αναζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Επειτα από καιρό ο Αλμπάνο γύρισε απογοητευμένος στην Ιταλία, ενώ η Ρομίνα έμεινε στις ΗΠΑ.
Το κουβάρι άρχισαν να το ξετυλίγουν, χωρίς να το ξέρουν, οι αστυνομικοί της κομητείας Παλμ Μπιτς. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 εντοπίστηκε το πτώμα άγνωστης στο Χολτ της Φλόριντα. Δυο χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ένοχος ήταν ο «δολοφόνος με το χαρούμενο πρόσωπο». Το 1996 ο φορτηγατζής Κιθ Χάντερ Τζέσπερσον ομολόγησε ότι αυτός τη σκότωσε. Ανέφερε ότι τη γνώρισε σε πρατήριο καυσίμων της πόλης Τάμπα, όπου έκανε οτοστόπ. Του είπε ότι την έλεγαν Σούζαν, κουβαλούσε ένα σακίδιο και του ζήτησε να τη μεταφέρει στην Καλιφόρνια ή τη Νεβάδα. Ο Τζέσπερσον είχε συλληφθεί το 1995 και αποδείχτηκε ότι ήταν ο serial killer που σκότωσε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες στις ΗΠΑ μεταξύ 1990 και 1995.
Ισως το όνομα να ήταν αυτό που μπέρδεψε τους αστυνομικούς, αν και αργότερα η έρευνα έδειξε ότι κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ η Ιλένια ήθελε να την αποκαλούν Σούζαν. Οσο και αν έψαξαν οι αστυνομικοί της κομητείας Παλμ Μπιτς, δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πτώμα. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και πρόσφατα απευθύνθηκαν σε ειδικό για να αναπλάσει το πρόσωπο με βάση το κρανίο και τη μαρτυρία του δράστη. Η ομοιότητα του με την Ιλένια ήταν τόσο εντυπωσιακή, ώστε οδήγησε στην εμπλοκή της Ιντερπόλ και στη λήψη δειγμάτων DΝΑ από τον Αλμπάνο και την πρώην σύζυγο του.