Latest News

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εμφύλιος στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών


Εμφύλιος ξέσπασε στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ λάδι στη φωτιά έριξαν δηλώσεις...
των υποψηφίων. 
Πόλεμο κατά πάντων άνοιξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να αφήσει τη θέση του μεταβατικού προέδου, εάν παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι ανθυποψήφιοί του. Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ, δεν παραιτείται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος...
Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν αφήσουμε και οι «4» τις θέσεις ευθύνης μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης σήκωσαν το γάντι και δήλωσαν παραίτηση από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα και επιστολή του προν τον κ. Μεϊμαράκη από τις 11 Νοεμβρίου, με την οποία τον προειδοποιούσε για δυσλειτουργίες στο τεχνικό σύστημα.
Αντιθέτως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη λέγοντας ότι είναι αιρετός, κι όχι διορισμένος, όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.
  • Απ.Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι από περιφερειάρχης
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άνοιξε μέτωπο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι η εταιρεία που οδήγησε σε φιάσκο τις εσωκομματικές εκλογές είχε αναλάβει αρκετά έργα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Είπε μάλιστα ότι «ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτήν».

Αμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Συνεργάτες του έκαναν λόγο για «κουτοπονηριές και ανοησίες» και ζήτησαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή της εταιρείας.

  • Στην αντεπίθεση ο Σαμαράς μετά τις καταγγελίες Μεϊμαράκη
Επίσης, στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης έβαλε στο στόχαστρό του και τον Μάκη Βορίδη -που έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Απ.Τζιτζικώστα- αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε συνεργαστεί με την εταιρεία infosolution είτε ως υπουργός, είτε ως δικηγόρος.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε ακόμη τους «άρτι αφιχθέντες» στη ΝΔ «να σέβονται εκείνους που έχουν 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα που τους υποδέχθηκε».

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως ουδέποτε είχε σχέση με την εν λόγω εταιρεία, ούτε ως υπουργός ούτε ως δικηγόρος, και κάλεσε τους «παλαιούς» που ισχυρίζονται πως είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού να κρατούν την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο.