Latest News

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι αδελφοί Τσάκαλου απειλούν στον Γιάννη Πανούση

«Επισήμως» στο στόχαστρο των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τέθηκε ο Γιάννης Πανούσης, μετά τη δημοσιοποίηση δύο κειμένων των φυλακισμένων Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, που απειλούν ευθέως τον...
πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στρέφονται κατά του καθηγητή εγκληματολογίας με βαρείς χαρακτηρισμούς και απειλές.
«Μέχρι χθες ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΟΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί... Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα...», σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του ο Χρήστος Τσάκαλος. «Ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει», επιβεβαιώνει ο αδερφός του Γεράσιμος, επίσης μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
«Σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως  ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Τσάκαλος, και συνεχίσει: «Το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία  φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα  media  με τη μορφή δήθεν συνομιλιών».
Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος Τσάκαλος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ποτέ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Λάμπρου ενώ ταυτόχρονα τονίζει πως εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Από την πλευρά του, ο αδελφός του, Χρηστος Τσάκαλος αναφέρει πως «ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα».