Latest News

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ+ ΕΙΚΟΝΑ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έφυγε από τη ζωή ο Μηνάς Χατζησάββας. 
Ο γνωστός και διακεκριμένος ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχοντας υποστεί...
εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Μηνάς Χατζησάββας γεννήθηκε στη Αθήνα. Το 1969 τελείωσε τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και είναι ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου θεάτρου (1970).
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές.
Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Μηνάς Χατζησάββας εξέδωσε και τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή». 
Στην τηλεόραση έγινε γνωστός από τη σειρά «Αναστασία» η οποία προκάλεσε αρκετή συζήτηση στην τότε ελληνική κοινωνία. Είχε ακόμη πρωταγωνιστικούς ρόλους σε επεισόδια της σειράς «Ανατομία ενός εγκλήματος», ενώ η τελευταία κινηματογραφική του δουλειά είναι ο ρόλος του στην ταινία «Ένας άλλος κόσμος».
Ποιος ήταν
Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου.
Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Με το ψευδώνυμο «Πρόδρομος Σαββίδης» εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: «Σπέρμα», «Η χαμένη» και «Δύο σταγόνες βροχή». Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του «Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο».
Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, ενώ είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.
Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε παίξει σε αρκετές γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που τον είχαν κάνει ευρέως γνωστό, ενώ δεκάδες ήταν και οι ρόλοι του στον κινηματογράφο.
Είχε παίξει στη δημοφιλή σειρά «Αναστασία», ενώ είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος».
Η τελευταία κινηματογραφική δουλειά είναι ο ρόλος του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας άλλος κόσμος», στην οποία υποδύεται έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες.
Η φιλμογραφία του:
Όμορφες μέρες (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
1922 (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Ρεπό (1982)
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)
Η άλλη όψη (1991)
Κλειστή στροφή (1991)
Η εποχή των δολοφόνων (1993)
Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)
Απόντες (1996)
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)
... κι αύριο μέρα είναι (2001)
Ακροβάτες του κήπου (2001)
Μια μέρα τη νύχτα (2001)
Lilly’s story (2002)
Η τρίτη νύχτα (2002)
Ο βασιλιάς (2002)
Ωραία Ελένη (2004)
J.A.C.E. (2011)
Άδικος κόσμος (2011)
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)
Miss Violence (2013)