Latest News

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα σενάρια για τις επόμενες ώρες στη Νέα Δημοκρατία


Tα σενάρια της επόμενης μέρας μετά τη σημερινή αναβολή- φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ εξετάζουν πλέον στη...
Λεωφόρο Συγγρού, ευελπιστώντας πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει.
Ήδη πάντως οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν παρουσιάσει διαφορετικές θέσεις για το τί θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Άγνωστο παραμένει αν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά τηνπαραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκουγια να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές.
Την παραίτηση του κ. Μειμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων ακόμα και σήμερα, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό.
Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή κατάσταση.  Αργά το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης  ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.