Latest News

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πανούσης: Έδωσα ονόματα. Προκύπτουν ποινικές ευθύνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης  επισκέφθηκε στις 11 το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να της δώσει στοιχεία -όπως σε συνέντευξή του έχει ήδη προαναγγείλει- σύμφωνα με τα οποία απειλείται η ζωή του. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε τα στοιχεία που διαθέτει ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε:«Το σύνολο των στοιχείων  το κατεθε στα για να το αξιολόγησει η δικαιοςυνη. Η άποψη μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.  Αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης"
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων που, είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε, είτε ήταν γνωστές σε αυτούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα στοιχεία που κατέθεσε περιλαμβάνονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.
Έναν σύντομο διάλογο είχε ο Γιώργος Τράγκας με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, πριν από λίγη ώρα έξω από τα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 την ενημέρωση για όσα κατήγγειλε χθες ο πρώην υπουργός, την είχε από τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες για την παρακολούθηση, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Όχι, ήταν δουλειά καθαρά της ΕΥΠ».

Δύο βουλευτές και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» ο Πανούσης

O Γ. Πανούσης «δείχνει» ευθέως προς δύο βουλευτές και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι έχον ευθέως σχέσεις με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Είναι οι άνθρωποι που μαζί με τους τρομοκράτες και τους ποινικούς απειλούν όπως λέει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα ο Γιάννης Πανούσης λέει χαρακτηριστικά για την «προτροπή» του Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη: «Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί».

Μάλιστα μιλώντας στον Γιώργο Παπαχρήστου ο κ. Πανούσης συμπληρώνει με νόημα: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους «σεντράρει».

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά ξεκάθαρα ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 2-3: Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς».

Όσο για το γιατί έχει στοχοποιηθεί και πως προκύπτει η σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά πως στοχοποιήθηκε μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους «τρεις» σε τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν λέει ο κ. Πανούσης στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου.

Μάλιστα σύμφωνα με Τα Νέα ο κ. Πανούσης λέει χαρακτηριστικά: «Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι «θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση».

«Για όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενημερωμένος προ τετραμήνου από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη» λέει ο κ. Πανούσης. Σήμερα ο κ. Πανούσης θα καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Κλήση σε κατάθεση αποστέλλει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

Στο μεταξύ την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις Διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με κλήση που θα του αποστείλει εντός της ημέρας.

Η εισαγγελέας αποστέλλει σήμερα κλήση προς εξέταση μάρτυρα στον πρώην υπουργό με αφορμή όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" όσον αφορά θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛΑΣ και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνέντευξης του, όπου ανέφερε τα εξής:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω "δεν πειράζει, είμαι υπουργός"».