Latest News

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μπαχτατζηδες με βίλες, ξενοδοχεία χρωστούν 1 δις στη ΔΕΗ- Έχουν μπει και στο Κοινωνικό Τιμολόγιο!


Από το σύνολο  των 2,1 εκατ. καταναλωτών με οφειλές προς τη ΔΕΗ, οι 200.000 οφείλουν το 45% του συνολικού χρέους, περίπου...
1 δισ. ευρώ.
Μεταξύ αυτών των οφειλετών, που κατά τεκμήριο -σύμφωνα με τη ΔΕΗ- έχουν την οικονομική ευχέρεια, περιλαμβάνονται πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κ.ά.
Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, σήμερα σε καμία περίπτωση δεν επιλέγεται η  «εύκολη» λύση των αποκοπών σε φτωχά νοικοκυριά και δίνεται αυστηρή προτεραιότητα στους πελάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η ΔΕΗ σε σχέση με τις  αναφορές περί εκατοντάδων χιλιάδων αποκοπών λόγω χρέους επαναλαμβάνει  ότι  αυτές αποτελούν μυθεύματα και διαβεβαιώνει ότι  πριν προσφύγει στο μέσο της αποκοπής λόγω χρέους έχει προηγουμένως εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επίτευξης διακανονισμού με τους οφειλέτες της.
Παραθέτει μάλιστα και απολογιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:
  • το 2012 έγιναν 315.000 διακοπές
  • το 2013 έφθασαν σε 290.000
  • το 2014 ανήλθαν σε 222.000
  • Μόλις 17.254 διακοπές έγιναν από την ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση μέχρι σήμερα.
Από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διακανονισμών με το οποίο παρέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Συγκεκριμένα, η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έως και 36 δόσεις, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ' ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού.
Δεν γίνονται αποκοπές σε άτομα που είναι ενταγμένα στο μητρώο των ευάλωτων πελατών, σε όσους χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, καθώς επίσης σε περιοχές που έχουν πληγεί και τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε κάθε περίπτωση διακοπής και εφόσον γίνει διακανονισμός, ο ΔΕΔΔΗΕ φροντίζει να αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση αυθημερόν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες, εξαιτίας λάθους ή αστοχίας του συστήματος υπάρξει καθυστέρηση, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι φροντίζουν άμεσα για την αποκατάσταση.