Latest News

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εφιάλτης στους δρόμους με τα έργα στον Πειραιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Έναν εφιάλτη χωρίς τέλος ζουν καθημερινά οι δημότες του Πειραιά, αλλά και όσοι τύχει να περάσουν από το κέντρο...
της πόλης. 
Αιτία, τα υπό εξέλιξη έργα που είτε καθυστερεί η υλοποίηση τους είτε  ήταν παραμένουν μισοτελειωμένα.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια ανυπόφορη κατάσταση σε όσους τύχει να κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Ενδεικτική  είναι η κατάσταση στη κεντρική λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου λίγα μέτρα από το δημαρχείο της Κοραή. Αν τύχει περάσει κανείς από το σημείο θα διαπιστώσει ότι  σηκώνονται σύννεφα σκόνης από τα χώματα που έχουν απομείνει στην άσφαλτο και στα πεζοδρόμια, πνίγοντας περαστικούς και πελάτες των καταστημάτων. Τα συνεργεία του εργολάβου ή του Δήμου Πειραιά χρειάζεται να βρουν άμεσα μια λύση (είτε να μαζέψουν τα χώματα ή να ρίχνουν λίγο νερό) γιατί η κατάσταση είναι αποπνικτική... 
Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κάνοντας μια βόλτα στο σημείο (βρίσκεται κοντά στο πολιτικό γραφείο που διατηρούσε προεκλογικά). 
Αν δεν πέρασε από κει  πριν κάνει αυτοψία στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανάπλασης, που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, οι εργασίες ολοκληρώνονται τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και  περιλαμβάνουν πλακόστρωση με φυσικό κυβόλιθο (γρανίτης), νέες δενδροφυτεύσεις, νέο φωτισμό και παγκάκια, νέο συντριβάνι καθώς και νέα παιδική χαρά.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος επέστρεψε στο δημαρχείο και  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης μαζί με  Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά επισκέφθηκαν τα έργα ανάπλασης στον πεζόδρομο της Νικήτα. 
Εκεί υπάρχουν παράπονα από τους καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται για την αργή πορεία των έργων. 
Μάλιστα, ο Δήμος Πειραιά, με ενημερωτική επιστολή προς τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Νικήτα, γνωστοποίησε ότι οι εργασίες θα πραγματοποιούνται πλέον καθημερινά!
Όπως έγινε γνωστό, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε οι εργασίες να πραγματοποιούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να μην επηρεάζεται η λειτουργία των καταστημάτων. Έπειτα όμως από αίτημα των καταστηματαρχών προκειμένου να επισπευσθούν οι εργασίες, άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός και το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.