Latest News

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πλοίο με λαθραία τσιγάρα εντοπίσθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, που μεταφέρονταν με το φορτηγό πλοίο «ROSETTA» με...
σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών, το οποίο εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες βραδινές ώρες χθες φορτηγό πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε αλιευτικό σκάφος.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο πλοίο «ROSETTA» και διαπίστωσαν ότι στα δύο από τα τέσσερα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, κοντά στο φορτηγό.
Ακολούθως σε ελέγχους που έγιναν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυλλέγησαν 2.092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, τα οποία συνελήφθησαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε αύλειο χώρο αγροικίας, όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του αλιευτικού θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο φορτηγά οχήματα τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν.
Το υπ. Ναυτιλίας τονίζει ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων.
Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την πλήρη καταμέτρησή τους.