Latest News

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ


Ο ύποπτος ως ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους...
στο Παρίσι περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή της αστυνομίας χθες, Τετάρτη, στο προάστιο Σεν Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Παρισιού.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ένας 28χρονος Βέλγος τζιχαντιστής ο οποίος είχε καυχηθεί ότι οργανώνει επιθέσεις στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορούνταν ότι ενορχήστρωσε τις συντονισμένες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.
Η αστυνομία πίστευε αρχικά πως βρισκόταν στη Συρία, όμως οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μια κατοικία στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο πριν από τα χαράματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ανταλλαγές πυροβολισμών και να σημειωθούν εκρήξεις.
«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής (της αστυνομίας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Σ' αυτόν ανήκει το πτώμα που ανακαλύφθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.