Latest News

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κερατσίνι: Σε Παύλου Φύσσα μετονομάστηκε η οδός Παν. Τσαλδάρη

Παρουσία των γονιών του, Παναγιώτη και η Μάγδας Φύσσα, καθώς και πλήθους κόσμου, κυρίως νέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετονομασία της οδού «Παν. Τσαλδάρη», του κεντρικού δρόμου του Κερατσινίου, σε...
«Παύλου Φύσσα», σε εκδήλωση στο σημείο που δολοφονήθηκε στην Αμφιάλη
«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε λέγοντας ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων». Ποιος περνάει από αυτό το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έγινε ο δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα στις δικές μας καρδιές».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης  δήλωσε ότι «… η σημερινή μετονομασία της οδού Π. Τσαλδάρη σε Παύλου Φύσσα δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία η κοινωνία αναγνωρίζει τη θυσία και το βαθύτερο περιεχόμενό της, ορίζει νέα σημεία αναφοράς στη συλλογική ιστορική μνήμη. Σηματοδοτεί την διαρκή ανάγκη να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό ως καθημερινή πράξη ζωής. Η μέρα που επιλέχθηκε, παραμονές του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει τη συνέχεια, την επικαιρότητα και τη διαχρονία των αιτημάτων και των αγώνων του λαού μας ενάντια στο φασισμό, για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. 
Η απόφαση του Δήμου να μετονομάσει την οδό, αναγνωρίζει τη συμβολή του Π. Φύσσα στην ευαισθητοποίηση των συνειδήσεων όλων μας ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό. Είναι μια διαδικασία ωρίμανσης της συλλογικής δημοκρατικής μας ταυτότητας, που σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να διαφυλάξουμε αλλά και να μπολιάσουμε στις νέες γενιές".