Latest News

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Είδα τον Ολάντ σε κατάσταση σοκ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ αποκάλυψε ότι είδε τον γάλλο πρόεδρο «σε κατάσταση σοκ» όταν έμαθε για τις επιθέσεις και τους καμικάζι γύρω από το...
Stade de France, ενώ παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν «σε σοκ, αλλά ήταν ταυτόχρονα πολύ συγκεντρωμένος και αποφασιστικός» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στην κυριακάτικη Bild.

Ο Στάινμαγιερ και ο Ολάντ παρακολουθούσαν μαζί τον φιλικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας όταν έμαθαν ότι τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν κοντά στο στάδιο. Αναρωτήθηκαν τότε «εάν οι θεατές μπορούσαν υπό τις συνθήκες αυτές να μείνουν ανενημέρωτοι και εάν το ματς έπρεπε να διακοπεί».

Νεότερα για τις επιθέσεις κατέφθαναν κάθε δύο λεπτά. Οι Ολάντ και Στάινμαγιερ έφυγαν για λίγα λεπτά από την εξέδρα για μία ιδιωτική συνάντηση, όμως οι υπεύθυνοι ασφάλειας τούς παρακάλεσαν να επιστρέψουν γρήγορα και να καταλάβουν και πάλι τις θέσεις τους ώστε «να μη δημιουργηθεί νευρικότητα στο στάδιο».

«Όταν μάθαμε για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κανείς δεν γνώριζε πώς θα τελειώσει η βραδιά» είπε ο γερμανός υπουργός, αναφερόμενος στην πιθανότητα πρόκλησης κίνησης πανικού στο στάδιο όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Φρανσουά Ολάντ εγκατέλειψε στη συνέχεια το Stade de France, ενώ ο Στάινμαγιερ και η συνοδεία του παρέμειναν ώστε να μην ανησυχήσουν οι θεατές.

Μετά το ημίχρονο, «επιστρέψαμε στις θέσεις μας και επί 45 λεπτά κάναμε ότι ενδιαφερόμασταν για το ματς» είπε ο γερμανός υπουργός.