Latest News

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με πρόστιμο τιμώρησε η ΕΕΑ τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού έκρινε (με ψήφους 4-3) ότι παραβαίνει τον...
περιοριστικό όρο που του επέβαλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, ασκώντας διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εκτός από το πρόστιμο 300.000 ευρώ που επέβαλε σε ΠΑΕ Ολυμπιακός και Βαγγέλη Μαρινάκη (έκαστος από 150.000) επειδή αποφάνθηκε πως ο τελευταίος ασκεί διοίκηση στους ερυθρόλευκους, πήρε ακόμα μία απόφαση. Ποια είναι αυτή;
Να του δώσει ένα μήνα προθεσμία για την αποκατάσταση των νομίμων όρων άσκησης διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός! 
Ουσιαστικά, η ΕΕΑ απαιτεί να παραιτηθεί από τη θέση του και να μην ασκεί διοίκηση, μετά και τη σχετική απόφαση εισαγγελέα και ειδικού ανακριτή διαφθοράς να του επιβάλουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω της εμπλοκής του με την περίφημη «εγκληματική οργάνωση»! 
H Επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς έκρινε ότι ασκείται εν τοις πράγμασι διοίκηση στον Ολυμπιακό από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Η ΕΕΑ θεωρεί πως η παραχώρηση της άσκησης διοίκησης στον Γιάννη Βρέντζο είναι ουσιαστικά εικονική, αφού κατά την ακρόαση των δικηγόρων πριν από δύο εβδομάδες, προέκυψε ότι ο Βρέντζος είναι απλά έμμισθος υπάλληλος του Μαρινάκη και άρα δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνος του. Αλλά ακόμα και αν ο Γιάννης Βρέντζος δεν ήταν έμμισθος υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκύπτει για την Επιτροπή από διάφορα στοιχεία, ότι τις αποφάσεις τις παίρνει ο Μαρινάκης και όχι ο Βρέντζος... 


Να σημειωθεί πως αν παρέλθει η προθεσμία και δεν έχει αποκατασταθεί η νομιμότητα στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, τότε θα επιβληθεί νέα καμπάνα, που μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενα πρόστιμα ή ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα! 
Το δελτίο Τύπου της ΕΕΑ
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 
1. Υπόθεση ΠΑΕ ΟΣΦΠ και Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6). Έγινε διάσκεψη των μελών της Ε.Ε.Α. για τη συζητηθείσα στη συνεδρίαση της 22.10.15 υπόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της. Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση:
- Ότι πράγματι έλαβε χώρα παράβαση του Αθλητικού Νόμου εκ μέρους της ΠΑΕ και του Προέδρου της.
- Επιβάλλει πρόστιμο 150.000€ εις έκαστον εξ αυτών και προσέτι, ορίζει προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ. Κατά δε τη μειοψηφήσασα άποψη δεν συντρέχει περίπτωση παράβασης του νόμου.