Latest News

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Πειραιά: Στον αέρα δέκα αναπάντητες υποθέσεις

Αγώνα δρόμου έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά για ν' απάντησουν σε 380 ευρήματα που διαπιστώνονται στην έκθεση για το διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά σε...
βάθος δεκαετίας (2003-2012).
Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να συλλέξουν υλικό  για τουλάχιστον 10 υποθέσεις κακοδιοίκησης και παρατυπιών και η δημοτική αρχή ζητά παράταση τεσσάρων μηνών, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις σε όσα διαπιστώνονται στην έκθεση των ελεγκτών. 
Ήδη, όπως έγινε γνωστό στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο φάκελος με τις έγγραφες εξηγήσεις του Δήμου Πειραιά παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί προς το παρόν, αν θα γίνει ή όχι δεκτό το αίτημα για την τετράμηνη παράταση.
Η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο διαχειριστικό έλεγχο έγινε από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος φάνηκε ότι πλέον δεν συμμερίζεται και τόσο την άποψη να έρθουν όλα στο φως και ν' αποδοθούν ευθύνες, αλλά περισσότερο ενδιαφέρονται πως θα κερδίσουν χρόνο για να καλυφθούν όσα διαπιστώνονται στην έκθεση ώστε να μην γίνει ζημιά και να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά...
@ Πραγματικά, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί ο δήμαρχος υιοθετεί τακτική τύπου "να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί", ενώ δεν φαίνεται να έχει κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. 
Αυτό είναι λάθος από κάθε πλευρά και άποψη...